Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Egyelőre minden a régi, azaz 3–0 a Sepsi OSK javára

Székely Sport 2023. március 02., 17:02

Egy órát sem tartott a szakszövetség fellebbviteli bizottságának ülése. A felek meghallgatását követően jövő hétre írta ki az ügyet, akkor születhet új döntés.

Egyelőre minden a régi, azaz 3–0 a Sepsi OSK javára
Tovább húzódik a végső döntés Fotó: Pinti Attila

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) fellebbviteli bizottsága csütörtök délután tárgyalta a Sepsi OSK–FCU Craiova mérkőzés ügyét, amelyet az vendégszurkolók magyarellenes skandálásai miatt felfüggesztettek, valamint a fegyelmi bizottság 3–0-ra a székelyföldieknek ítélte oda zöld asztalnál.

Az FCU Craiova fellebbezett, így ez lesz a második számú döntés a találkozóval kapcsolatosan, egy következő – egyben utolsó szint – a Nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (TAS) lehetséges.

A gsp.ro sportportál információi szerint a sepsiszentgyörgyi klub egy új bizonyítékkal rukkolt elé. Ez alapján a játékvezető, Andrei Chivulete által diktált első játékmegszakítás pillanatában a házigazda együttes biztonsági tisztje kapcsolatba lépett a stadionban tartózkodó csendőrség vezetőjével.

Ez a rendfenntartók néhány képviselőjét az FCU vendégszektorba küldte, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy nem fajul el jobban a helyzet. Ők pedig nem tartották szükségesnek a lelátó kiürítését.

Vagyis, a Sepsi OSK így próbálta védeni a szervezői státuszát, amelyet a az FCU Craiova kérdőjelezett meg azzal, hogy a helyszínen lévő vendégsszurkolókat nem távolították el az arénából.

A sepsiszentgyörgyiek ez alapján betartották a szövetség versenykiírását, amely előírja, hogy milyen feltételek mellett lehet kiüríteni a lelátókat.

A FRF fellebbviteli bizottsága a csütörtöki ülésen a két klubot képviselő ügyvédek meghallgatása után úgy döntött, hogy egy új időpontban, március 7-én újból összehívja a bizottságot, ott születhet meg egy új döntés a találkozóval kapcsolatosan.

Addig is a fegyelmi bizottság döntése van érvényben, azaz az összecsapást zöld asztalnál a Sepsi OSK 3–0 arányban nyerte.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.