Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nem volt ASA–Csicsó meccs, mert a vendégek csak egy rend felszerelést vittek magukkal

Horváth Bálint Ottó , Dobos László 2023. június 05., 14:24 utolsó módosítás: 2023. június 06., 09:56

Elmaradt az U17-es korosztályú megyei labdarúgó-bajnokcsapatok számára kiírt vetélkedő egyik nyolcaddöntője, a Marosvásárhelyi ASA–Csicsói Ezüstfenyő mérkőzés. Az ok: a vendégek nem vittek magukkal két rend felszerelést.

Nem volt ASA–Csicsó meccs, mert a vendégek csak egy rend felszerelést vittek magukkal
A csicsóiak piros meze okozta a problémát... Fotó: Forrás: Csicsói Ezüstfenyő

Becze Szilvesztertől, a Csicsói Ezüstfenyő csapatának edzőjétől és vezetőjétől megtudtuk, hogy a vasárnap késő délutáni mérkőzés kezdete előtt derült ki: hasonló színű felszerelésben akar játszani mindkét csapat.

„Mivel mi csak egy rend felszerelést vittünk, és mi kellett volna cseréljünk, nem engedték a mérkőzés lejátszását. Próbáltunk más felszerelést szerezni, de sajnos ez nem ért oda időben.

Sportszerűségből megtehették volna, hogy a több rend más színű felszerelésükből felvesznek egy másikat, de mivel tudták, hogy nekünk nincs más, ragaszkodtak a hasonló színű felszereléshez. Így könnyebb volt továbbjutni.

Sajnálom a játékosokat, mert egy nagy lehetőséggel és élménnyel lettünk szegényebbek. A felelősséget és hibát edzőként és csapatvezetőként vállalom. Nem arról van szó hogy nem tudtam a szabályzatot és azért nem volt második számú mezünk. Egyszerűen otthon felejtettük azt, ami az én hibám. Mulasztás történt” – nyilatkozta Becze Szilveszter.

Tamás Zoltán, a Hargita Megyei Labdarúgó-egyesület (HMLE) elnöke, a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) megfigyelője szerint a kolozsvári Cătălin Flontea Aurelian játékvezető alkalmazta a szabályt.

„Furcsállom az esetet, a vásárhelyi csapat lehetett volna annyira rugalmas, annyira sportszerű, hogy más színű felszerelést vesz fel.

A legnagyobb vesztesei ennek az esetnek a gyerekek, a csicsói fiatalok.

A szabály azt írja elő, hogy amennyiben a mérkőzés játékvezetője úgy ítéli meg, hogy a két csapat felszerelésének színösszeállítása zavaró, akkor a pályaválasztó csapat köteles más színű sportfelszerelésben játszani” – mondta el Tamás a Székelyhonnak.

Marius Olaru, a Marosvásárhelyi ASA U17-es csapatának edzője is ismertette a kialakult helyzetet: „A vendégeknek ugyanolyan piros színű felszerelésük volt, mint nekünk. A játékvezető azt mondta nekik, hogy cseréljük le azt a szerelést, de közölték, hogy nem hoztak magukkal mást. A szabályzat szerint a vendégcsapatnak két rend felszerelése kell legyen a mérkőzéseken és szükség esetén ők kell lecseréljék azt”.

A szakvezető hozzátette, a mérkőzés kezdete előtt a játékvezetők tapasztalták a rendellenességet, majd vártak tizenöt percet, de mivel semmi nem változott, lefújták a meccset. Most várják a bizottság döntését, de mivel a szabályzat egyértelműen fogalmaz, ilyen esetben vélhetően játék nélkül meg fogják nyerni a mérkőzést.

Arra a kérdésre, hogy nem lehetett volna valamilyen megoldást találni, hogy esetleg a vásárhelyiek lépjenek pályára más színű mezben, Marius Olaru úgy válaszolt, náluk is csak egy rend felszerelés volt, a másik, idegenbeli pedig nem volt kéznél, hanem a klub egyik képviselőjénél volt, szerettek volna abban játszani, de nem volt rá lehetőség.

Ez lett volna a bajnokság 2. fordulója, a legjobb nyolc közé kerüléséért kiírt mérkőzés. Az első fordulóban óriási bravúrt hajtott végre a Csicsói Ezüstfenyő ifjúsági csapata, amely hazai pályán, gól nélküli döntetlent követően, büntetőlövések után kiejtette Szeben megye bajnokát, a Medgyesi Sparta SK-t.

A Marosvásárhelyi ASA szintén hazaim pályán játszott, és 2–0-ra legyőzte le Fehér megye bajnokát, a Székelykocsárd (Lunca Mureșului) együttesét.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.