Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Elrajtoltak az ifjúsági ligák: a nagyok kikaptak, a kicsik nyertek

Dobos László 2022. augusztus 21., 17:39 utolsó módosítás: 2022. augusztus 21., 17:40

Elkezdődtek a romániai labdarúgó ifjúsági ligák küzdelmei. A Székelyföld Labdarúgó Akadémia játékosai az FK Csíkszereda színeiben lépnek pályára, és hétvégén három korcsoportban voltak érdekeltek.

Elrajtoltak az ifjúsági ligák: a nagyok kikaptak, a kicsik nyertek
Galérianézet
Az FK Csíkszereda vereséggel kezdett az Ifjúsági Ligában Fotó: Veres Nándor

Vasárnap délután lejátszották az első hivatalos bajnoki mérkőzéseket a nyáron átadott, és az OTP Bank Kupa alkalmából felavatott csíkszeredai létesítményben, az FK-sportparkban. A csíki klub utánpótlás korú együttesei a Temesvári Poli hasonló korosztályú csapatait fogadták az Ifjúsági- és az U17-es Elit Ligában.

Az Ifjúsági Ligát az U18-as korosztály számára írták ki, de a csapatokban szerepelhet három-három U20-as játékos is. Ebben a korosztályban a vendég temesvári gárda győzött 2–1-re. A kihagyott gólhelyzetek szempontjából egyenlőek voltak a csapatok, a vendégek azonban lőttek két kapufát is.

Az U17-es korosztályúak mérkőzése szoros volt az első 75 percben, a hajrát azonban az FK uralta, és végül 4–1-re nyert.

A csíki klub U16-os együttese egy nappal korábban Prahova megyében vendégszerepelt, és Strejnicun öt góllal győzte le a házigazdákat. Érdekesség hogy Bödő Efraim és Jakab Krisztián az U16-osoknál és az U17-eseknél is játszott, és mindkét meccsen gólt szereztek.

Fotó: Veres Nándor

Ifjúsági Liga, nyugati csoport, 1. forduló:
FK Csíkszereda–Temesvári Poli 1–2 (0–1),
gólszerzők Birtalan Tamás (54.), illetve Daniel Olariu (36.) és Armin Mada (87.).

Elit Liga, U17, nyugati csoport, 1. forduló:
FK Csíkszereda–Temesvári Poli 4–1 (0–0),
gólszerzők Zelenák Dávid (40.), Bödő Efraim (75.), Jakab Krisztián (88.) és Mihai Ilie (92.), illetve Răzvan Erceanu (58.).

U16-os Elit Liga, 1. csoport, 1. forduló:
Petrosport Ploiești–FK Csíkszereda 2–7 (0–4), gólszerzők Andrei Oancea (52.) és Yanis Răducanu (67), illetve Bödő Efraim (3.), Jakab Krisztián (8., 59. és 70.), Gáll Péter (19.), Tóth-Pál Előd (30.) és Nagy Loránd (75).

A következő fordulóban (augusztus 27.) az FK Csíkszereda U16-os csapata a LPS Iași együttesét fogadja, a csíki klub másik két ificsapata pedig augusztus 28-án a Kolozsvári Viitorul vendége lesz.

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.