Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A Szuperkupát is bezsebelte az FK Csíkszereda

Zátyi Tibor 2022. június 04., 15:07 utolsó módosítás: 2022. június 04., 16:07

Összejött a triplázás az FK Csíkszereda U19-es együttesének, a Román Kupa és a bajnoki cím után a Szuperkupát is elhódították Demény Norbert tanítványai, szombaton délben Râmnicu Vâlceán 2–0-ra legyőzték a Kolozsvár U gárdáját.

A Szuperkupát is bezsebelte az FK Csíkszereda
Jöhet az újabb ünneplés, az U19-es korosztály Román Kupája és a bajnoki aranyérme után a Szuperkupa is Csíkszeredába került Fotó: Pinti Attila

A Kolozsvári U régi ismerős az FK fiataljainak, hiszen az elit ligás bajnokság alapszakaszában és rájátszásában, majd a döntőjében is találkoztak. A legutóbbi összecsapás biztosan emlékezetes maradt a csíkiak számára, akik egy héttel ezelőtt a bukaresti Giulești-Rapid Stadionban 3–0-ra győztek, így megvédték bajnoki címüket.

A Szuperkupa döntőn első félidejében mindkét csapat kissé fásultan játszott, sok volt a pontatlanság, emiatt pedig nagyon kevés helyzet alakult ki a kapuk előtt. Az első percekben bátrabban volt az U, távoli lövéseik nem veszélyeztették Karácsony kapuját. Az FK rövidpasszos játékkal építgette támadásait, de a fiúk a kapu előtt nem tudtak kialakítani tiszta lövőhelyzetet. Nem csoda tehát, hogy az első szögletet a 30. percben jegyezhettük fel, az FK végezhette el, a labda Bărăbașhoz került, akinek erőtlen lövését blokkolták a kolozsvári védők. Az U első komolyabb lehetősége is egy szögletet követően alakult ki, de ezúttal sem találták el a kaput.

A szünetet követően, a 47. percben óriási FK-helyzet maradt ki, Sándor Raul futott el a jobb szélen, a középen érkező Biró Tamáshoz passzolt, aki szemtől szemben nem tudta legyőzni Bledeát. Ezt követően az U átvette a mérkőzés irányítását, beszorította az FK-t, és egymás után hagyta ki helyzeteit, Fălcușan közelről a jobb oldali kapufát, Kolbasz távolról a felsőlécet találta el. A nyomást kibírta az FK, és a 68. percben megszerezte a vezetést El-Sawy révén: Csalával vitték végig a labdát az ellenfél térfelén és a végén az FK gólfelelőse egy csel után a kapu bal oldalába lőtt (1–0).

A marosvásárhelyi labdarúgó a Román Kupa-döntő, az Elit Liga fináléja után a Szuperkupában is eredményes volt.

A gól megfogta az U-t, elfogyott a lendületük, az FK pedig kiegyenlítette a játékot. A hajrá kezdetén minden lényegi kérdést eldöntöttek a csíki fiatalok, ismét Csala volt a támadás előkészítője, a csereként pályára lépett Szakácsnak passzolt ki a jobb szélre, a fiatal támadó pedig egy csel után 15 méterről a jobb alsóba lőtt (2–0).

A Kolozsvári U játékosai ezt követően feladták a küzdelmet, így az FK megszerezte szezonbeli harmadik trófeáját, egyben triplázott.

Nem kis fegyvertényt hajtottak végre a székelyföldi fiatalok, hiszen bő két hét alatt három döntőt nyertek meg: a Román Kupa fináléjában a Sepsi OSK-t 1–0-ra verték, az Elit Liga döntőjében és a Szuperkupában pedig a Kolozsvári U-t, 3–0-ra, illetve 2–0-ra. Az is beszédes tény, hogy a három meccsen hat gólt szerzett és egyet sem kapott az FK.

Az U17-eseknél a Konstancai Farul nyerte a Szuperkupát, 1–0-ra verte az Universitatea Craiovát.

Labdarúgó U19-es Szuperkupa
FK Csíkszereda–Kolozsvári U 2–0 (0–0)
gólszerzők El-Sawy (68.), Szakács (83.)
FK Csíkszereda: Karácsony Márk – Daniel Vereguț, Marius Bărăbaș, Balázs Norbert, Bujdosó Szilárd, Sándor Raul, Hadnagy Tamás, Csedő Szilárd, Csala Róbert, Omar El-Sawy, Biró Tamás. Cserék: Lukács Dániel, Miklós Norbert, Sebestyén Botond, Kecskés Dávid, Szakács Szilárd, Andrei Precup, Boné Márk, Albu Attila, Lucian Bârsan. Edző: Demény Norbert.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.