Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Egy héten belül eldől, ki irányítja tovább a román válogatottat

Zátyi Tibor 2024. július 04., 13:58

A nyolcaddöntővel véget ért Románia szereplése a labdarúgó Európa-bajnokságon, a fiúk csütörtök hajnalban visszatértek az országba. A sportsajtó új szövetségi kapitány-vadászatba kezdett, természetesen Bölöni László neve is felmerült.

Egy héten belül eldől, ki irányítja tovább a román válogatottat
Egyelőre kérdéses, hogy ki irányítja majd az elkövetkezendő időszakban a román válogatottat Fotó: Facebook/Echipa națională de fotbal a României

Edward Iordănescu szövetségi kapitány a búcsút követően a Pro TV csatornának hosszas nyilatkozatot adott, melynek végén a jövőjéről kérdezték. Ezzel kapcsolatban még nem mondott semmi biztosat, így kérdéses, hogy marad-e a válogatott kispadján.

A csapat csütörtökön hajnalban érkezett meg Mogoșoaia-i sportbázisra, ahol pár száz szurkoló fogadta őket. Rövid beszédében Iordănescu nem tért ki a részletekre, ám hangsúlyozta, hogy a családjának most nagyobb szüksége van rá, mint a válogatottnak, ez pedig arra enged következtetni, hogy elhagyja a válogatottat – írja a Digi Sport.

A szövetségi kapitány szerződése július 15-ig szól, Răzvan Burleanu FRF-elnök pedig szeretné, ha a 46 éves szakember hosszabbítana. „Edi Iordănescu nagyban hozzájárult ehhez a rendkívül fontos szakaszhoz, amelyen a válogatott keresztülment.

És bár 2022 végén egy teljesen kedvezőtlen helyzetben voltunk, már akkor láthattuk azokat a jeleket, hogy a válogatott idővel sokkal jobban fog kinézni.

Akkor még nem tudtuk, hogy kijutunk-e, de reménykedtünk benne. (...) Ezért mi, a szövetség továbbra is egyetértünk a szurkolókkal, és Iordănescuval szeretnénk folytatni. Bízunk benne, hogy egy héten belül közölni tudjuk Iordănescu jövőjét a válogatottnál. A B terv a válogatott élére ugyancsak Edi Iordănescu” – nyilatkozta Răzvan Burleanu a sportközpontban a news.ro szerint, amit a golazo.ro idézett.

Fotó: Facebook/NationalaRomanieiOfficial

Természetesen fáradtak vagyunk, de egyben nagyon boldogok, mivel elértük célunkat, hogy ezen az Eb-n összerakjuk az elmúlt húsz év legjobb generációját. Sikerrel tettük. Az eredmények mellett elértük, hogy a románok büszkék legyenek az országukra és a válogatottra is”

– tette hozzá az FRF első embere.

Egy statisztika szerint Romániának volt a harmadik legtöbb szurkolója Németországban (a nyolcaddöntők végén) a házigazda németek és a törökök után, a lejátszott négy meccsen megközelítőleg 125 ezer drukkere volt a lelátókon.

Visszatérve a szövetségi kapitányi kérdésre, az olasz sajtó szerint Iordănescu egy Egyesült Arab Emírségekbeli csapattal tárgyal, a Fanatik pedig kiderítette, hogy az Al-Wahda ötmillió eurós fizetést ajánlott fel. A Digi Sport szerint amennyiben Iordănescu nem hosszabbít, Adrian Mutu, Marius Șumudică, Mirel Rădoi és Laurențiu Reghecampf veheti át a helyét.

Természetesen Bölöni László neve is felmerült, miután biztossá vált, hogy a marosvásárhelyi szakember nem folytatja a francia élvonalból kiesett Metz kispadján.

A román válogatottat 2000 júliusa és 2001 júniusa között már irányító edző a sportpesurse.ro kérdésére, hogy átvenné-e Iordănescu helyét a kispadon, azt válaszolta, hogy „ez csak feltételes mód és nem hiszem, hogy egészséges lenne most erről beszélni. Én folyamatosan egyeztetek a szövetséggel, üzeneteket váltunk, nincs háború közöttünk, civilizált emberek vagyunk” – mondta Bölöni. Nyilatkozatával arra is utalt, hogy 2022 elején tárgyalásban volt a szövetséggel a román válogatott átvételéről, ám az végül nem valósult meg.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.