Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Dél-Erdélyben, élvonalbeli ellenféllel főpróbázott az FK Csíkszereda

Dobos László 2023. február 18., 15:25 utolsó módosítás: 2023. február 18., 15:31

Lejátszotta a bajnokság február végi folytatása előtti utolsó felkészülési mérkőzését az FK Csíkszereda. A labdarúgó 2. Liga hetedik helyén álló székelyföldi együttes szombaton délután a Kolozsvári U ellen lépett pályára Fehér megyében.

Dél-Erdélyben, élvonalbeli ellenféllel főpróbázott az FK Csíkszereda
Egyenlő ellenfelei voltak a csíkiak. Korábbi felvétel Fotó: Pinti Attila

Gyulafehérvárhoz közel, a Marosszentimréhez tartozó Gáldtőn rendezték meg szombaton délután a Kolovári U–FK Csíkszereda felkészülési mérkőzést, amelyen az élvonalbeli kolozsvári együttes 18-as keretében 14 élvonalbeli játékos és négy U19-es fiatal szerepelt.

Bajkó Barnának, az FK Csíkszereda másodedzőjének különös találkozást jelentett a kolozsváriak elleni mérkőzés,

Bajkót évekkel ezelőtt az U jelenlegi vezetőedzője, az 1990-es évek romániai válogatottjának kiválósága, Ioan Ovidiu Sabău hívta a Besztercei Glóriához, amely akkor a román élvonalban szerepelt. „Sabău egy úriember, és mindkettőnk számára örömet jelentett újra találkozni!” – nyilatkozta Bajkó a Székely Sportnak.

Az FK másodedzője elmondta, hogy a csíkiak egyenlő ellenfelei voltak az U-nak, az első gólt pedig egy szabadrúgást követően kapták.

„Nekünk volt a több helyzetünk, ők pedig a kevés helyzetből két gólt szereztek. Hasznos, tanulságos mérkőzés volt” – mondotta el megkeresésünkre a mérkőzés után Bajkó.

A székelyföldi csapatnak ez volt a hatodik barátságos mérkőzése 2023-ban. Ezt megelőzően öt felkészülési meccset játszott a törökországi edzőtáborban, ahol 0–0-t értek el az üzbég élvonal újoncával, az FK Andizsonnal; 1–1-re végeztek a lengyel másodosztály éllovasával, az LKS Łódź csapatával; és ugyancsak 1–1-et játszottak a német Regionalligában (negyedosztályban) szereplő SV Eintracht Trier 05 együttesével, illetve 4–0-ra nyertek az örmény másodosztályban szereplő Jereváni FC Urartu II. csapata ellen és 2–1-re legyőzték az üzbég élvonalbeli FC AGMK Olmaliq együttesét.

A labdarúgó 2. Liga február 25-én, jövő szombaton folytatódik, amikor 11 órától az FK Csíkszereda a Bukaresti Progresul Spartac gárdáját fogadja.

Labdarúgó felkészülési mérkőzés:

Kolozsvári U–FK Csíkszereda 2–0 (1–0).
Gólszerzők: Florian Haită (39.) és Raul Rotund (57.).
Kolozsvári U: Plamen Iliev – Dorinel Oancea, Andrei Pițian, Ivan Goranov, Romario Pires, Ioan Filip, Dragoș Tescan, Ovidiu Horșia, Adrian Bălan, Fülöp Loránd. Játszott még: Aurelian Păun (kapus), Florian Haită, Răzvan Trif, Ciprian Călugăr, George Bălan, Raul Rotund és Tudor Pojar. Vezetőedző: Ioan Ovidiu Sabău.
FK Csíkszereda: Gyenge Szilárd – Kovács Márk, Kelemen Dávid, Apró Claudiu, Paul Pîrvulescu, Andrei Gheralia, Mickaël Panos, Kovács Loránt, Dino Stančič, Ignas Kružikas, Roberto Romeo. Játszott még: Karácsony Márk (kapus), Eperjesi Gábor, Csürös Attila, Veres Szilárd, Szondi Botond, Szufián Dzsebari, Marvin Schieb, Jelena Richárd és Peter Gál-Andrezly. Stáb: László Csaba (menedzser), Werner Bürger (vezetőedző), Bajkó Barna (másodedző).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.