Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Csak keveset ünnepelték a bronzérmet, már a kupadöntőre összpontosítanak

Dobos László 2024. május 26., 13:36 utolsó módosítás: 2024. május 26., 16:52

Történetének legjobb eredményét érte el az FK Csíkszereda női labdarúgó együttese, bronzérmes lett a női élvonalbeli bajnokságban. A Kolozsvári U elleni, a harmadik helyet bebiztosító győzelem után a vezetőedző és a játékosok nyilatkoztak a Székely Sportnak.

Csak keveset ünnepelték a bronzérmet, már a kupadöntőre összpontosítanak
Galérianézet
Elérte célját az FK Csíkszereda, dobogós helyen végzett a bajnokságban Fotó: FK Csíkszereda

Kollár Péter, az FK Csíkszereda női együttesének vezetőedzője a szombat délutáni, kolozsváriak ellen aratott 2–1-es győzelem után elmondta, hogy ehhez a mérkőzéshez hasonlóan az egész szezonjuk izgalmakkal volt tele. „Mi a végletekig képesek vagyunk izgalomban tartani a nézőket és saját magunkat, de szerencsére a lányok ezt a meccset mindenképp meg akarták nyerni, hogy a bronzéremmel meg tudjuk örvendeztetni a klubunkat és a szurkolóinkat. És magunkat is természetesen” – fogalmazott Kollár Péter a Székely Sportnak.

Mint kiemelte, az ellenfél a legjobb csapatával állt fel, meggyűlt velük a bajuk egy kicsit, de igazából végig kontroll alatt tartották a mérkőzést. „Tudtuk, hogy a legveszélyesebb a két szélsőjük és a centerük, illetve a csapatkapitányuk.

Biztosak voltunk abban, hogy ha nem tudnak minket a szélén megverni, és nem tudják berugdosni a labdát, akkor nem lehet probléma”

– nyilatkozta az FK edzője.

Az FK Csíkszereda stábja, középen Kollár Péter vezetőedző. Szakmailag jól felkészült, egyensúlyt és jó küzdőszellemet teremtett a csapatnál Fotó: FK Csíkszereda

Arra kérdésre, hogy megünneplik-e a bronzérmet, Kollár így válaszolt: „Hát egy rövid ünneplés szerintem mindenféleképpen kell, de azért nem durvul el a dolog. Viszont hozzá kell tenni, hogy az ellenfél a második félidőben lecserélte pár játékosát. Sajnos, mi ezt nem tudtuk megtenni, mert nekünk azért a bronzérem ott lebegett a szemünk előtt.

Szerencsés helyzet, hogy van két hetünk, és így azért a regenerációtól kezdve mindenre jut időnk a június 8-ai, szintén Kolozsvár elleni Román Kupa-döntő előtt”.
Hogyan látta a meccset a két gólszerző?

Herczeg Andrea nagyon boldog volt, hogy a csapat elérte első célját, bronzérmes lett a bajnokságban. „Sok melót bele tettünk. Minimum a dobogó volt a cél. Örülünk, hogy ezt sikerült elérni.

Nyilván boldogok vagyunk, hogy a munkánknak a gyümölcse megérett a végére, még ha az utolsó meccsen is dőlt el ez. Még van egy nagyon fontos mérkőzés, és szeretnénk kupagyőztesként zárni a szezont”

– hangsúlyozta Herczeg.

Herczeg Andrea (középen, piros-feketében), a csapat irányító középpályása Fotó: FK Csíkszereda

Mitri Rita büszke volt csapattársaira, mindenkire aki mellettük van. „Büszke vagyok arra, hogy egész évben jól dolgoztunk, küzdöttünk és egy ilyen csodálatos eredményt tudtunk közösen elérni. Egy új poszton próbálhattam ki magam ismét (középcsatár – szerk. megj.). Úgy érzem, hogy megtört a jég, összejött a gól ezúttal is, meg a győzelem is.

Örülök, hogy a dobogón végezhettünk. Még van egy utolsó célunk: az, hogy a Román Kupát is megnyerjük”

– nyilatkozta Mitri.

Mitri Rita szélként és középcsatárként is gólokat szerzett a bajnokságban Fotó: FK Csíkszereda

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.