Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Bölöni László távozik a Metztől

MTI 2024. július 01., 13:43 utolsó módosítás: 2024. július 01., 13:45

Bölöni László távozik a francia labdarúgó-bajnokságból búcsúzott Metz együttesétől.

Bölöni László távozik a Metztől
Bölöni László a szülővárosában tartott vasárnapi ünnepségen nyilatkozott, ahol díszpolgári címet vehetett át Fotó: Marosvásárhely polgármesteri hivatala

A 71 éves marosvásárhelyi szakember ezt az M1 aktuális csatornának árulta el a szülővárosában tartott vasárnapi ünnepségen, ahol díszpolgári címet vehetett át.

„Nem fogok ottmaradni, ez biztos. Egyelőre azt kívánom, hogy nyugodjak meg egy kicsit, hiszen

fél évszázada benne vagyok a futballőrületben, ami hétről hétre óriási stresszel jár, sok-sok időt vesz el”

– nyilatkozta Bölöni.

Marosvásárhelyről szólva Bölöni László elmondta, ebben a városban gyakorlatilag csak szép dolgok történtek vele, itt érettségizett, majd végezte el az egyetemet, itt lett szerelmes, majd született meg a lánya. Itt lett első osztályú futballista, majd döntötte meg a román válogatottsági rekordot is.

„Azt hiszem, van még mit adnom” – mondta jövőjével kapcsolatban a legendás szakember, aki megjegyezte, élete a Dél-Franciaország, Budapest, Marosvásárhely háromszögben zajlik, majd kissé „morbidul, de humorosan” megjegyezte, utóbbi helyre egészen biztosan visszatér majd, hiszen itt van a sírhelye is.

A legendás szakemberről életrajzi film készül, az ősz végén mutathatják be.

Bölöni László a németországi Európa-bajnokságon szerepelt magyar válogatottról azt mondta, a csapat az elmúlt években remek eredményekkel örvendeztette meg a szurkolókat, az Eb-n azonban „kicsit megcsúszott”.

Véleménye szerint a magyar csapat ugyan tízből négy alkalommal talán legyőzi például a német válogatottat, de a maradék hatban a Nationalelf az esélyes.

Hozzátette, a Svájc elleni csoportmeccset rossz filozófiával támadta meg az együttes, a németek ellen viszont tiszteletre méltó volt a hozzáállás, a skótok felett aratott siker pedig egy reményt adó, lelkes győzelem volt. Bölöni szerint jobb lett volna ezzel a találkozóval kezdeni a kontinensviadalt.

Bölöni László kiemelte, a magyar csapat számára egy óriási lépés lenne, ha ki tudna jutni a világbajnokságra. A románokkal kapcsolatban azt mondta,

alapvetően egy „közép értékű” együttes, amely az Eb-n kihasználta az előtte adódó lehetőséget, és akár meglepetést is okozhat a hollandok elleni nyolcaddöntőben.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.