Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Befejeződött a női futballbajnokság: a csíkiak a 4., az udvarhelyiek a 6. helyen végeztek

Dobos László 2023. május 28., 20:39 utolsó módosítás: 2023. május 28., 20:41

Lezárult a női élvonalbeli labdarúgó-bajnokság. Mindkét Hargita megyei együttes a felsőházi rájátszásban szerepelt, ahol a csíki együttes a negyedik, a székelyudvarhelyi pedig a hatodik helyen végzett.

Befejeződött a női futballbajnokság: a csíkiak a 4., az udvarhelyiek a 6. helyen végeztek
Csíkszereda–Nagykomlós mérkőzés. A csíkiak a 2022-2023-as szezonban egyszer sem kaptak ki a básnágiaktól Fotó: Pinti Attila

A vasárnapi zárófordulóban a Vasas Femina Gyurgyevóban, a Bukaresti Carmen otthonában szerepelt, ahol ötgólos vereséget szenvedett. A csíkiak Nagykomlóson, a Banat Girls vendégeként játszottak, ahol 2–2-es döntetlent értek el.

Kollár Péter, az FK Csíkszereda vezetőedzője a mérkőzés után a következőket nyilatkozta a klub honlapjának: „Sajnos, hetek óta nem tudunk együtt edzeni, mindig van egy-két hiányzónk, de felforgatott csapattal is próbálkoztak a lányok becsülettel. A pálya sem nekünk kedvezett.

Az első félidő vége felé megszereztük a vezetést, de ez minket zavart meg jobban, és benyomott a kapunk elé a Banat. Sikerült megfordítaniuk a mérkőzést, majd jött Antal Anita és egy távoli lövéssel egalizálni tudott. Több lehetőségünk is volt, hogy megnyerjük a mérkőzést, ám hiába bírtuk jobban erővel, nem tudtunk már betalálni.

Köszönöm a lányok hozzáállását, ezzel lezártuk a bajnokságot és végül a 4. helyet szereztük meg, ami azt gondolom, remek eredmény”.

A bajnoki cím a kolozsvári lányoknál maradt, az U Olimpia vasárnap délután 3–1-re nyert a Temesvári Poli otthonában.

Női labdarúgó 1. Liga, rájátszás, felsőház, 10. forduló:

Nagykomlósi Banat Girls–FK Csíkszereda 2–2 (0–1).

Gólszerzők: Mihaela Cătărău (77.) és Nicoleta Lazăr (81.), illetve Szentes Szabina (41.) és Antal Anita (88.).
Nagykomlósi Banat Girls: Lena Andriasyan – Carmen Andrei, Nicoleta Lazăr, Carla Chișe, Maria Alvarez Cortina, Tatiana Peșterean, Elena Ruvilă, Alexandra Trofinov, Iustina Lupu, Maria Drăgan, Alexandra Hornea. Cserék: Oana Stoianov, Mădălina Gînju, Ani Karapetyan, Nora Yeghyan, Daria Muntean, Ștefanija Roksa, Flaviana Negrea, Mihaela Cătărău, Laura Desmerean. Vezetőedző: Liviu Ivasuc.
FK Csíkszereda: Tankó Réka – Berkeczi Emőke, Horváth Luca, Nyéki Anna, Albu Erika, Antal Anita, Mezőssy Melánia, Szőke Eszter, Szentes Szabina, Balázs Eszter, Györgyicze Réka. Cserék: Balog Boglárka (kapus), Fülöp Boglárka, Részeg Beáta, Abos Bianka, Bodor Anita. Stáb: Kollár Péter (vezetőedző), Gál Ervin (másodedző), Tőke Szilárd (erőnléti edző), Ferencz Levente (kapusedző), Sántha Noémi (orvosi asszisztens).
Játékvezetők: Sebastian Raul Bădărău (Vajdahunyad), Ioan Daniel Humita (Örményes) és Cristian Bumb (Bácsi). Megfigyelők: Adrian Copăcean (Krassó–Szörény) és Zaharia Ciev (Temesvár).

Bukaresti Carmen–Székelyudvarhelyi Vasas-Femina 5–0 (2–0).
Gólszerzők: Iuliana Obreja (10.), Claudia Chiper (22. és 62.), Katarina Realista (60.) és Anastasia Toma (89.).

Női labdarúgó 1. Liga, felsőházi rájátszás, 10. forduló

Női labdarúgó 1. Liga, felsőházi rájátszás

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Kolozsvári U Olimpia
10
9
0
1
39-10
57
2
Temesvári Poli
10
7
1
2
28-15
55
3
Bukaresti Carmen
10
7
1
2
26-9
49
4
FK Csíkszereda
10
3
1
6
14-23
29
5
Banat Girls
10
1
1
8
6-28
22
6
Székelyudvarhelyi Vasas Femina
10
1
0
9
10-38
20

A csíkiakra kupaelődöntő vár

Június 4-én rendezik a női labdarúgó Román-kupa elődöntőjét, amelyen már csak egyetlen székelyföldi csapat érdekelt. Az első elődöntőben Kolozsvári U Olimpia–FK Csíkszereda összecsapás lesz a kolozsváriak otthonában, a másik párharcban pedig Bukaresti Carmen–Besztercei Gloria találkozó, a bukarestiek szervezésében. A női labdarúgó Román Kupa döntőjét június 11-ére tervezték Bukarestben, az Arcul de Triumf stadionban.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.