Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Az elődöntő jelentette a végállomást az FK Csíkszeredának a női Román Kupában

Dobos László 2023. június 04., 16:22 utolsó módosítás: 2023. június 04., 16:24

Nem tudott meglepetést okozni, a két bajnoki után a Román Kupa elődöntőjében is 3–0-s vereséget szenvedett az FK Csíkszereda női labdarúgócsapata Nagyiklódon, a Kolozsvári U Olimpia otthonában.

Az elődöntő jelentette a végállomást az FK Csíkszeredának a női Román Kupában
Nagyot küzdöttek és önfeláldozón védekeztek a csíkiak. Korábbi felvétel Fotó: Pinti Attila

Egyik alapembere, a sérült Bartalis Barbara nélkül lépett pályára vasárnap délután Nagyiklódon, a női labdarúgó Román Kupa elődöntőjében az FK Csíkszereda. A lányok a tapasztalt védőjátékos nélkül nagyot küzdöttek, önfeláldozón védekeztek a kupában címvédő, a bajnokságot egy hete megnyerő Kolozsvári U Olimpia ellen.

A sokkal többet támadó hazai csapat már a 15. percben megszerezte a vezetést, amikor Ioana Bălăcean kapásból a rövid alsóba bombázta a jobb oldalról beívelt labdát (1–0). Az első játékrész óriási csíki gólhelyzettel zárult, a kapura törő Balázs Esztert azonban a tizenhatoson belül az utolsó pillanatban szerelni tudták.

A 80. percig egygólos maradt a kolozsvári előny, és ebben Tankó Rékának, a csíki kapusnak is nagy érdemei voltak.

Akkor azonban a Moldova Köztársaságbeli idegenlégiós, Carolina Țabur egy kapu előtti kavarodásból, közelről betalált (2–0). A végeredményt Mihaela Ciolacu állította be az utolsó percekben, amikor egy kapu elé ívelt labdát kapásból, mintegy hat méterről védhetetlenül a felső léc alá bombázott (3–0).

Kollár Péter, az FK Csíkszereda vezetőedzője a mérkőzés után úgy nyilatkozott, jól kezdték a mérkőzést, egy hatalmas kapufával, majd átadták az ellenfélnek az irányítást, és főleg a kontrákra helyeztek a hangsúlyt.

Sajnos, egy rossz helyezkedésnek köszönhetően megszerezte az ellenfél a vezetést, de egyébként meddő volt a fölényük. A félidő vége előtt ziccert hibáztunk, ami lélektanilag már nem tudott átsegíteni minket.

„A második félidőben hősiesen védekeztünk, de nagyon pontatlanul játszottunk előre, így nem voltak hatékonyak a kontráink. A vége előtt 15 perccel átálltunk a támadásokra, kinyíltunk, rendezetlenek voltunk, így meg két gólt kaptunk. Köszönöm a lányok hozzáállását, mert amit megbeszéltünk, próbálták végig tartani, és mindent kiadtak magunkból, most nem volt szerencsénk” – összegzett a szakvezető.

A másik ágon a Bukaresti Carmen és Besztercei Gloria harcol a döntőbe jutásért, a mérkőzés vasárnap 16.30-kor kezdődik a bukarestiek „otthonában”, Gyurgyevóban.

A női labdarúgó Román Kupa döntőjét június 11-ére tervezték, helyszín a bukaresti Arcul de Triumf stadion.

Női labdarúgó Román Kupa, elődöntő:

Kolozsvári U Olimpia–FK Csíkszereda 3–0 (1–0).

Gólszerzők: Ioana Bălăcean (15.), Carolina Țabur (80.) és Mihaela Ciolacu (89.).
Kolozsvári U: Mirela Pop-Ganea – Maria Stamate, Cristina Botojel, Simona Sigheartău, Andreea Pânzariu, Ioana Borțan, Mihaela Ciolacu, Sonia Bumbar, Carolina Țabur, Ioana Bălăceanu, Adina Borodi. Cserejátékosok: Adina Giurgiu, Florentina Iancu, Carmen Marcu, Mara Bâtea, Bede Karina, Nazim Iszmajlova, Famuditi Abiodun, Daiana Oneț. Stáb: Constantin Olariu (vezetőedző), Tasnády János (erőnléti edző), George Niga (kapusedző), Carina Ciurean (a csapat képviselője).
FK Csíkszereda: Tankó Réka – Albu Erika, Horváth Luca, Nyéki Anna, Berkeczi Emőke, Antal Anita, Mezőssy Melánia, Szentes Szabina, Szőke Eszter, Györgyicze Réka, Balázs Eszter. Cserejátékosok: Balog Boglárka (kapus), Részeg Beáta, Péter Alexandra, Bodor Anita, Abos Bianka. Stáb: Kollár Péter (vezetőedző), Gál Ervin (másodedző), Tőke Szilárd (erőnléti edző), Ferencz Levente (kapusedző), Sánta Noémi (kinetoterapeuta), Antal Alexandra (gyúró).
Játékvezetők: Raul Sebastian Bădărău (Vajdahunyad), Nagy Dániel (Medgyes) és Adrian Costel Prodan (Nagydisznód). Megfigyelők: Cătălin Pașcanu (Kudzsir) és Sergiu Neichi (Szatmárnémeti).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.