Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

 

Alaposan megizzadt a továbbjutásért az FK Csíkszereda az SZFC otthonában

Zátyi Tibor 2023. augusztus 16., 20:37

Ahogy várható volt, kiélezett csatát hozott a labdarúgó Román Kupában szerdán délután rendezett Hargita megyei párharc. Az első félidőben az FK Csíkszereda akarata érvényesült, a másodikban viszont nagyon feljavult a házigazda Székelyudvarhelyi FC játéka.

Fotó: László Ildikó

Az SZFC vadonatúj, narancssárga szerelésben játszott, míg a vendég csíkiak tiszta fehérben léptek pályára. A sétatéri stadion lelátójára több mint ötszázan ültek le, és már az első percekben mindkét kapu előtt helyzeteket láthattak. Ezután az FK átvette a mérkőzés irányítását, Magyari lövése tévesztett célt, majd egy előre rúgott labdánál ugyanő került ismét ziccerbe, a kifutó Vlasát is kicselezte, ám kiszorított szögből leadott emelése elkerülte az üresen maradt udvarhelyi kaput.

A csíki nyomás nem szűnt meg, és ez végül gólhoz vezetett, a 17. percben egy szabadrúgásnál az udvarhelyi védelem hibázott, a labda Jelenához került, a csatár közelről a hálóba bombázott (0–1).

A gólt követően sem adta át a kezdeményezést házigazdájának a csíki együttes, mezőnyfölényéből apróbb helyzetekre futotta, a legnagyobb ismét Magyari nevéhez fűződött, aki a 16-os vonaláról fordulatból a keresztléc fölé durrantott.

Fotó: László Ildikó

A második játékrészben bemutatkozott az SZFC-nél a Sepsi OSK-tól átigazolt Sergiu Șerban, a hazaiak pedig nagyon motiváltan jöttek ki az öltözőkből. Gavîrliță rögtön ziccerbe is került, ám nem volt erő a lövésében, így Karácsony könnyedén védett.

Az aktívabb SZFC többet birtokolta a labdát, főleg a jobbszélen bontotta meg többször is a csíki védelmet, ám helyzetig nem tudott jutni. A vendégek távoli lövésekkel próbálkoztak, Jebari, majd Veres sem találta el a kaput. A 61. percben gólt szerzett az SZFC, Gavîrliță közeli találatát les miatt érvénytelenítette a játékvezető.

Fotó: László Ildikó

A vezetőedzők ezután cserékkel próbálták felfrissíteni csapataikat. Az SZFC tovább nyomott, a 75. percben veszélyes szabadrúgáshoz jutott, középen, a 16-os vonaláról, Lázár alig tévesztett célt – nagy lehetőség maradt ki. Ezt szinte büntette az FK, Györgyi robogott el a bal szélen, betört, ziccerben viszont az oldalhálót találta el.

Az izgalmak pedig maradtak a meccs hajrájára is, Boția óriási lehetőséget hagyott ki, majd Gavîrliță erős lövését Karácsony nagyszerűen védte. A feszültség az utolsó percekben fokozódott, három csíki játékos is sárga lapot kapott, egy udvarhelyi beadásnál a hazaiak büntetőt reklamáltak, majd egy szögletet követően kisebb kakaskodás is kialakult.

Fotó: László Ildikó

A kupameccs utolsó lehetősége a vendégeké volt, egy újabb udvarhelyi szögletet követően Makrai futott el egyedül a jobb szélen, elfektette Vlasát is, túlságosan kivárt, így lövését az egyik visszaérő védő a gólvonalról menteni tudta.

A meccset végül nehezen, de megnyerte az FK Csíkszereda, így bejutott a playoffkörbe, míg a Székelyudvarhelyi FC emelt fővel búcsúzik a sorozattól.

A csíkiakra hosszas utazás vár, hiszen szombaton délben a Vajdahunyadi Corvinul vendégei lesznek – a Hunyad megyeiek szerdán a kupában 4–1-re nyertek a Jiul Petroșani otthonában. Az SZFC jövő hét végén kezdi a 3. Liga új szezonját, a Kézdivásárhelyi SE-t fogadja majd.

Labdarúgó Román Kupa, 3. forduló:

Székelyudvarhelyi FC–FK Csíkszereda 0–1 (0–1),

gólszerző Jelena (17.).
SZFC: Vlasa - Aszalos, Cîrstian, Kovács, Hadnagy (Lázár, 62.), Sebestyén (Șerban, a szünetben), Antal (Boţia, 69.), Marucza, Farkas (Imets, 80.), Gavîrliță, Becze. Vezetőedző: Lucian Nicolau.
FK: Karácsony - Csiszér (Szabó, 65.), Berkeczi, Kelemen, Vita, Rónai (Kárándi, 65.), Veres (Pintér, 65.), Csürös, Magyari, Jebari (Györgyi, 72.), Jelena (Makrai, 80.). Vezetőedző: Ilyés Róbert.
Mindkét fél beleadott apait-anyait • Fotó: László Ildikó
Mindkét fél beleadott apait-anyait Fotó: László Ildikó
• Fotó: László Ildikó
Fotó: László Ildikó
• Fotó: László Ildikó
Fotó: László Ildikó
• Fotó: László Ildikó
Fotó: László Ildikó
• Fotó: László Ildikó
Fotó: László Ildikó
• Fotó: László Ildikó
Fotó: László Ildikó
• Fotó: László Ildikó
Fotó: László Ildikó
• Fotó: László Ildikó
Fotó: László Ildikó
• Fotó: László Ildikó
Fotó: László Ildikó
• Fotó: László Ildikó
Fotó: László Ildikó
• Fotó: László Ildikó
Fotó: László Ildikó
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS

 
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.