Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A vásárhelyiek a kihagyott helyzeteket bánják, a gyergyóiak a játékvezetést bírálják

Gergely Imre , Horváth Bálint Ottó 2022. június 19., 12:14 utolsó módosítás: 2022. június 19., 12:17

A Marosvásárhelyi SE fölényesen nyerte meg a Gyergyószentmiklósi VSK elleni 3. ligás osztályozó első mérkőzését. A találkozó után a két székelyföldi csapat edzői értékeltek.

A vásárhelyiek a kihagyott helyzeteket bánják, a gyergyóiak a játékvezetést bírálják
Fotó: Rab Zoltán

Emil Deteșan, a Marosvásárhelyi SE edzője szerint a tizenhatos előteréig nagyon jól építkeztek, ahol azonban nem kezelték megfelelően a helyzeteket, a különbség pedig jóval nagyobb is lehetett volna.

„Az ellenfél a védekezésre és a biztonságra összpontosított, így a végén bekapott gól bosszantó volt, amelyet sok szerencsével, szinte a semmiből szereztek.

A továbbjutás még nem dőlt el, de mivel nem számít az idegenbeli találat, így négy góllal kell nyerniük, hogy megfordítsák a párharcot, mi azonban idegenben is győzelmet szeretnénk ünnepelni”

– mutatott rá Emil Deteșan.

Megjegyezte, mivel hosszú ideje hiányzik a magasabb szintű labdarúgás Marosvásárhelyen, a 3. Ligába való feljutásuk lenne az első lépés, amivel megnyílik előttük a kapu a minőségi futball felé. 

Rokaly Attila, a Gyergyószentmiklósi VSK csapatvezetője: „Az ellenfelük erőnlétileg jobb volt nálunk, ezt elismerem, és az is látszott rajtuk, hogy összeszokottabb társaság, többet tudnak együtt edzeni, mint a mi keretünk. Nekünk több helységből vannak játékkosaink, és kevésszer van lehetőség közösen edzéseket tartani. Sokkal több helyzetük volt, mint nekünk, ez is igaz, de a legtöbbet kihagyták. Ha azok bemennek, szavunk sem lehetne, el kellene ismerjük, hogy megérdemelték a győzelmet ilyen különbséggel is”.

Kiemelte, a négy gólból, amit kaptak, kettő véleményes helyzetből született, az egyik les volt, a másikat egy szabálytalanság előzte meg, amit a játékvezető nem adott meg.

Szerintünk 1–0-nál Czimbalmos Zalán akciójánál elérte a kapus lába a játékosunkat, amiből kiállítás kellett volna legyen és szabadrúgás javunkra. Ha azt befújják, teljesen más lesz a játék.

Ez a meccs már így alakult, készülünk a visszavágóra. Nem adjuk fel, reméljük, tudunk három gólt lőni hazai pályán” – összegzett Rokaly Attila.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.