Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Fölényesen nyerte a gyergyóiak elleni odavágót a Marosvásárhelyi SE

Horváth Bálint Ottó 2022. június 18., 21:03 utolsó módosítás: 2022. június 19., 13:14

Nagy lépést tett a 3. Ligába való feljutás felé a Marosvásárhelyi SE, miután 4–1-re megnyerte a Gyergyószentmiklósi VSK elleni osztályozó hazai első mérkőzését. Az eredmény azonban jóval nagyobb különbségű is lehetett volna, de a házigazdák sokat rontottak.

Fölényesen nyerte a gyergyóiak elleni odavágót a Marosvásárhelyi SE
Galérianézet
Fotó: Rab Zoltán

Nagy érdeklődés övezte a szombat este, a marosvásárhelyi víkendtelepi pályán megrendezett mérkőzést, nagyjából ezer vásárhelyi szurkoló volt kíváncsi a két székelyföldi együttes osztályozójának odavágójára.

Kiválóan kezdett a marosvásárhelyi csapat, amely Ciprian Gliga révén már az 5. percben megszerezte a vezetést. Ezután szabadrúgásokból veszélyeztettek a hazaiak, majd számtalanszor növelhették volna előnyüket, de kihagyták a ziccereket, Vlad Bujor egyedül háromszor rontott a kapu előtt.

Fotó: Rab Zoltán

A gyergyóiak csak rövid ideig tudták megtartani a labdát, azonban a szünethez közeledve kétszer is egyenlíthettek volna: előbb Czimbalmos Zalán került ziccerbe, aki a hazaiak kapusával szemben elesett, és sárga lapot kapott műesésért, majd Alin Covrig helyzeténél Tudor Negrușa nagyot védett. Az egyenlítés helyett a vásárhelyiek találtak be a szünet előtt, amikor Bujor közelről már nem hibázott.

Fotó: Rab Zoltán

A második félidő elején is nagy hazai lehetőségek maradtak ki, Victor Caliani és Gliga volt pontatlan a befejezésnél. Aztán az 58. percben Moldován Tamás háromgólosra növelte a különbséget, nem sokkal később pedig Darius Ghirca is eredményes volt, ezzel végleg eldöntötték az összecsapást.

A vendégek csak a hajrában jutottak el újra a vásárhelyi kapuig, a 79. percben Andrei Țepeș lövését kitornászta Negrușa. A 88. percben mégis összejött a szépítés a VSK-nak, amikor Tankó Levente megszerezte a becsületgólt.

Fotó: Rab Zoltán

A 4–1-es hazai győzelemmel a Marosvásárhelyi SE az első számú esélyessé vált a harmadosztályba jutásra. A párharc visszavágóját jövő szombaton 17 óra 30 perctől játsszák Gyergyószentmiklóson.

Labdarúgó 3. Liga, osztályozó, odavágó:

Marosvásárhelyi SE–Gyergyószentmiklósi VSK 4–1 (2–0).

Gólszerzők: Gliga (5.), Bujor (43.), Moldován (58.), Ghirca (67.), illetve Tankó (88.).
Marosvásárhelyi SE: Tudor Negrușa – Alexandru Oprea, Mircea Ungur, Mihály Zoltán, Szilágyi Loránd, Csala Tibor, Moldovan Tamás, Andrei Modovan, Ciprian Gliga, Victor Caliani, Vlad Bujor. Cserék: Molnár Dávid, Dudás Levente, Csegöldi Ottó, Ionuț Chețan, Bakó Dávid, Darius Ghirca, Roberto Varga, Fehér Szilárd, Codruț Gliz. Edző: Emil Deteșan.
Gyergyószentmiklósi VSK: Paltan Roland – Sándor Levente, Răzvan Maximiuc, Tankó Előd, Paul Ungureanu, Andrei Țepeș, Alin Covrig, Mehes Endre, Czimbalmos Zalán, Tankó Levente, Vékás Barna. Cserék: Szakács Szabolcs, Berecz Norbert, Nagy Zsolt, Bernád Balázs, Răzvan Hofman, Tankó Hunor. Edző: Rokaly Attila.
Vezették: Andrei Ţiţii Kiscsűr (Szeben megye), Emeric Tocai (Nagyszeben), Costel Prodan (Nagydisznód).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.