Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nem indulhat a 2. Ligában a Brassói FC, bukaresti csapat száll be helyette

Horváth Bálint Ottó 2023. augusztus 07., 17:39 utolsó módosítás: 2023. augusztus 07., 17:43

A Nemzetközi Sportdöntőbíróság (TAS) jóváhagyta a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) licencbizottságának korábbi határozatát, így biztossá vált, hogy a Brassói FC nem indulhat a 2. Ligában, és helyét a Progresul Spartac veszi át.

Nem indulhat a 2. Ligában a Brassói FC, bukaresti csapat száll be helyette
Búcsút vehetnek a másodosztályú szerepléstől Fotó: Facebook/Fc Brasov Official

A román szövetség hétfőn délután a hivatalos honlapján jelentette be a lausanne-i testület döntését, miszerint elutasították a brassói klub fellebbezését, amely így nem kapja meg a másodosztályú bajnokságban való részvételhez szükséges licencet.

A határozat következményeként a Brassói FC helyét a Bukaresti Progresul Spartac csapata veszi át, amely a 2. Liga előző szezonjában kiesett a bajnokságból, miután alulmaradt a Bukaresti Metaloglobus elleni osztályozón.

A 2. Liga nyitófordulójában a Brassói FC az Újszentesi SK ellen kellett volna játsszon, de a döntés elhúzódása miatt a mérkőzést elhalasztották. A bajnokság hétvégi második fordulóját viszont immár teljes létszámmal rendezik meg, a Progresul az FK Csíkszereda otthonában kezdi a szezont, a találkozót szombaton 11 órától játsszák le.

A brassói csapat a Román Kupa második fordulójában szerdán 17 óra 30 perctől a Székelyudvarhelyi FC vendégeként kellene pályára lépjen, de a jelenlegi helyzetben kétséges, hogy elutazik a kiszállásra. A Monitorul Expres brassói portál szerint ugyanis a 3. Ligába visszasorolt klub közel áll a megszűnéshez, mivel költségvetés nélkül maradt, és az összes játékosa, valamint az edzők is szabadon távozhatnak és bármelyik csapathoz aláírhatnak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.