Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Tíz fordulóra tiltották el a Vásárhelyi VSK alapemberét, fellebbeznek a határozat ellen

Horváth Bálint Ottó 2024. január 27., 11:15

A Román Kosárlabda Szövetség fegyelmi bizottságának döntése értelmében a Marosvásárhelyi VSK kosárlabdacsapatának játékosát, Goran Martinicot tíz fordulóra tiltották el az SCMU Craiova elleni hazai mérkőzésen történt incidensek miatt.

Tíz fordulóra tiltották el a Vásárhelyi VSK alapemberét, fellebbeznek a határozat ellen
Goran Martinic jelen állás szerint nem léphet pályára a Marosvásárhelyi VSK egyetlen felsőházi mérkőzésén sem Fotó: Haáz Vince

A férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság B jelű konferenciájának 17. fordulójában rendezett január 15-i összecsapáson dulakodás alakult ki a játékosok között. Az utolsó negyedben a vendégek kosarasa, Blaj Voinescu összeakaszkodott a vásárhelyiek alapemberével, a montenegrói Goran Martiniccsel, akiket csak nehezen tudtak szétválasztani a csapattársak, illetve a pályára berohant biztonságiak. Az eset után a hazaiak közül három játékost, Martinic mellett a csapatkapitány Sánta Szabolcsot és Engi Rosenfeld Dávidot, míg a craiovaiaktól két kosárlabdázót állítottak ki a játékvezetők.

A történteket megvizsgálva a Román Kosárlabda Szövetség fegyelmi bizottsága pénteki közleményében bejelentette, hogy Goran Martinicot tíz fordulóra tiltották el, ráadásul 1500 eurós pénzbüntetést kapott, így

jelen állás szerint nem léphet pályára a Marosvásárhelyi VSK egyetlen felsőházi mérkőzésén sem.

Ezzel szemben Blaj Voinescu mindössze három meccset kell kihagyjon, illetve 750 eurós büntetés befizetésére kötelezték.

A marosvásárhelyi klub vezetősége kevéssel a döntés megismerése után közölte, hogy mindenekelőtt elítél minden sportszerűtlen gesztust, és úgy véli, hogy az ilyen viselkedésnek nincs helye a sportpályán. Ugyanakkor, túl szigorúnak tartják a büntetést a történtekért, és megfellebbezik a határozatot.

A Marosvásárhelyi VSK az előkelő harmadik helyről kezdi a bajnokság felsőházi küzdelmeit, a nyitófordulóban szombaton 18 órától hazai pályán a bajnoki címvédő és éllovas Kolozsvári U-BT ellen játszik. A mérkőzésen telt ház várható, a klub pedig arra kéri a szurkolókat, hogy a sportszerűség keretein belül támogassák a csapatot.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.