Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Dobogós helyről indítja a felsőházi küzdelmeket a vásárhelyi kosárcsapat

Horváth Bálint Ottó 2024. január 25., 12:57 utolsó módosítás: 2024. január 25., 13:01

Hétvégén elkezdődnek a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság felsőházi küzdelmei, ahol a Marosvásárhelyi VSK is érdekelt. Az alapszakaszban kiválóan teljesítő együttes a legnehezebb ellenféllel, a címvédő Kolozsvári U-BT-vel játszik a nyitófordulóban.

Dobogós helyről indítja a felsőházi küzdelmeket a vásárhelyi kosárcsapat
A rájátszásba jutás a tét a VSK számára Fotó: Haáz Vince

A marosvásárhelyi csapat tizenegy győzelemmel és öt vereséggel a harmadik helyen zárt a B jelű konferenciában, és már három fordulóval az alapszakasz vége előtt bebiztosította helyét az első öt között, ezzel bejutott a bajnokság legjobb tíz gárdáját felvonultató felsőházba. Ide az együttesek magukkal vitték azokat az egymás elleni eredményeiket, amelyeket a csoportjukból még továbbjutott vetélytársak ellen szereztek. A felsőházban is oda-visszavágó rendszerben zajlanak a küzdelmek, de a felek csak a másik konferenciából érkező csapatok ellen játszanak, összesen tíz forduló keretében.

A Marosvásárhelyi VSK négy győzelemmel és négy vereséggel az előkelő harmadik helyről indítja a felsőházat, de három riválisa, a Nagyszebeni CSU, az FC Argeș Pitești és a CSO Voluntari is ugyanilyen mérleggel rendelkezik.

George Trif vezetőedző gárdája a nyitófordulóban szombaton 18 órától hazai pályán játszik, mégpedig a legnehezebb ellenféllel, a bajnoki címvédő Kolozsvári U-BT-vel, amely eddig hibátlanul menetel és az európai kupaporondon, az Eurókupában is vitézkedik, ahol a negyeddöntőbe jutásért küzd.

Ezt követően két fővárosi kiszállás következik a vásárhelyiek számára a Dinamo és a Rapid ellen, majd márciusban négy hazai mérkőzést játszanak, a Brassói Coronával, a CSO Voluntari-jal, illetve a bukaresti csapatokkal. Közben egy idegenbeli meccsük lesz, a kolozsvári visszavágó, a felsőházat pedig a Corona és a Voluntari otthonában zárják.

Fotó: Haáz Vince

A VSK teljesítette ugyan az első számú célját, bejutott a felsőházba, de a klubnál természetesen nem szeretnének itt megállni. A vezetőedző korábbi elmondása szerint, amennyiben rendelkezésre állnak a játékosok és egészségesek lesznek, akkor bárkivel meg tudnak küzdeni, és nem félnek egy csapattól sem. „Minél jobb helyen szeretnénk végezni a bajnokságban, a klubnál mindenkinek az a vágya, hogy bejussunk a rájátszásba, ott pedig soha nem lehet tudni, hogy mi történik majd, voltak már meglepetések, és reméljük, hogy a végén kimagasló eredményt érünk el” – fogalmazott bizakodva George Trif.

A rájátszásba az első nyolc helyezett kvalifikálja magát, míg a 9. és 10. helyen végzett csapatok számára befejeződik a bajnokság.

A Marosvásárhelyi VSK menetrendje a felsőházban:

1. forduló (január 27., 18.00): Marosvásárhelyi VSK–Kolozsvári U-BT
2. forduló (február 3.): Bukaresti Dinamo–Marosvásárhelyi VSK
3. forduló (február 10.): Bukaresti Rapid–Marosvásárhelyi VSK
4. forduló (március 2.): Marosvásárhelyi VSK–Brassói Corona
5. forduló (március 9.): Marosvásárhelyi VSK–CSO Voluntari
6. forduló (március 16.): Kolozsvári U-BT–Marosvásárhelyi VSK
7. forduló (március 20.): Marosvásárhelyi VSK–Bukaresti Dinamo
8. forduló (március 23.): Marosvásárhelyi VSK–Bukaresti Rapid
9. forduló (március 29.): Brassói Corona–Marosvásárhelyi VSK
10. forduló (április 6.): CSO Voluntari–Marosvásárhelyi VSK
A felsőház állása:

1. Kolozsvári U-BT 8 győzelem/0 vereség, 16 pont
2. Nagyváradi VSK 6/2, 14
3. Marosvásárhelyi VSK 4/4, 12
4. Nagyszebeni CSU 4/4, 12
5. FC Argeș Pitești 4/4, 12
6. CSO Voluntari 4/4, 12
7. Bukaresti Dinamo 3/5, 11
8. Bukaresti Rapid 3/5, 11
9. Konstancai CSM 2/6, 10
10. Brassói Corona 2/6, 10
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.