Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A szünet után állva hagyta vendégét a vásárhelyi kosárcsapat

Horváth Bálint Ottó 2024. január 15., 20:41

Győzelemmel zárta utolsó bajnoki mérkőzését a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság alapszakaszában a Marosvásárhelyi VSK. Az első félidőben szoros volt az állás, de a szünet utáni remek játékának köszönhetően végül fölényesen győzte le a SCMU Craiovát.

A szünet után állva hagyta vendégét a vásárhelyi kosárcsapat
A szerb Mladen Jeremic kimagaslóan teljesített Fotó: Haáz Vince

A B jelű konferencia 17. fordulójában rendezett hétfő esti találkozónak nem volt különösebb tétje, mivel a felsőházba jutott vásárhelyiek vetélytársa lemaradt a top 10-ről, így a VSK nem viheti magával az egymás elleni eredményeket.

Az összecsapás első negyedének nagy részében a hazaiak vezettek, ám a végén a craiovai csapat fordítani tudott, és a folytatásban lépéselőnybe került, kilenc ponttal is elhúzott. A félidőhöz közeledve azonban a VSK egy 12–0-s sorozattal válaszolt, ezzel átvette a vezetést, de ezt nem sikerült megtartani, egy pontos vendég előnnyel vonultak az öltözőbe a felek.

A szünet határozottabban kezdett a VSK, a harmadik játékrészben az első hét pontot a hazaiak szerezték, ezzel hamar a javukra fordították az eredményt, majd a kimagaslóan teljesítő Mladen Jeremic tripláinak köszönhetően 14 ponttal elhúztak, és nagymértékben eldöntötték a meccs sorsát.

A végéhez közeledve dulakodás alakult ki, a vendégek játékosa, Blaj Voinescu összeakaszkodott a vásárhelyiek alapemberével, Goran Martiniccsel, akiket csak nehezen tudtak szétválasztani a csapattársak, illetve a pályára berohant biztonságiak.

Az eset után a hazaiak közül három játékost, Martinic mellett a csapatkapitány Sánta Szabolcsot és Engi Rosenfeld Dávidot, míg a craiovaiaktól két kosárlabdázót állítottak ki a játékvezetők.

A hátralévő szűk öt percben nem forgott veszélyben a VSK fölényes győzelme, amely ezzel két helyet is előrelépett, így ismét dobogós a csoportban, az alapszakaszt pedig pénteken 18.15-től az előtte a második pozíciót elfoglaló FC Argeș Pitești otthonában zárja.

Férfi kosárlabda, élvonalbeli bajnokság, B konferencia, 17. forduló:
Marosvásárhelyi VSK–SCMU Craiova 84–70 (23–24, 21–21, 20–5, 20–20).
A vásárhelyiek pontszerzői: Jeremic 29, Sánta 14, Lowrance 10, Martinic 8, Gajovic 7, Person 7, Sólyom 4, Nistor 3, Engi 2. Játszott még: Borșa, Bölöni.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.