Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A mindent eldöntő mérkőzésen, a döntőért küzdenek a sepsiszentgyörgyi kosarasok

Sebestyén Ervin 2024. április 09., 12:19

A harmadik felvonás következik a női kosárlabda-bajnokság rájátszásának elődöntőjében. A két győzelemig tartó párharcban 1:1-re áll a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC és az Aradi FCC Baschet, a háromszékiek otthon harcolhatják ki a továbbjutást.

A mindent eldöntő mérkőzésen, a döntőért küzdenek a sepsiszentgyörgyi kosarasok
Ezúttal is nagy szükség lesz Hristova remek teljesítményére Fotó: Tuchiluș Alex

A két fél küzdelme során az első találkozón, saját közönsége előtt vereséget szenvedett a Sepsi-SIC, majd az elmúlt héten javítani tudott Aradon, így kiegyenlítette az állást. A zöld-fehérek továbbra is Morgan Green nélkül kell szerepeljenek, a tapasztalt játékos még mindig sérüléssel bajlódik.

A vezérszerepet így Borislava Hristova tölti be, aki az utóbbi megmérettetések során ismét magára talált és villanni tudott a fontosabb pillanatokban. A párharc második felvonása során 20 pontot dobott, ezzel pedig oroszlánrészt vállalt abban, hogy a szentgyörgyi csapat összesítésben egyenlíteni tudott. Nem lehetett panasz az első mérkőzésen mutatott teljesítményére sem, mivel a 27 éves bolgár játékos 38 egységig jutott, ezzel toronymagasan ő volt a legeredményesebb, a Sepsi-SIC mégis vereséggel kezdte az elődöntőt.

Zoran Mikes együttese mellett szól, hogy a csapat a román bajnokságban 2017 óta mindössze egyszer kapott ki hazai környezetben, éppen az aradiak ellen két héttel ezelőtt. A háromszéki gárda ellenlábasa nem szerepel rosszul amikor kiszálláson van, az elmúlt tíz idegenbeli összecsapásából hetet is megnyert, három vereség mellett.

A két klub 12 alkalommal találkozott korábban Sepsiszentgyörgyön, 11-szer nyert a Sepsi-SIC, és csupán egyszer bizonyult jobbnak az Aradi FCC Baschet.

Fotó: Tuchiluș Alex

A párharc harmadik, mindent eldöntő felvonását kedden rendezik 19 órától a Sepsi Arénában.

Döntetlenre állnak az elődöntő másik ágán is

Egyelőre nem ismert egyik döntős gárda sem, ugyanis a másik ágon nem jutott dűlőre a Konstancai CSM és a CSM Târgoviște sem. Az első meccsen rendkívül szoros csatát vívtak, amit végül a tengerpartiak 62–61-re tudtak megnyerni, egy utolsó pillanatban szerzett ponttal.

A második mérkőzésen ismét 62 egységet dobott a konstancai gárda, ezúttal viszont ez nem volt elég a sikerhez, mivel ellenlábasa 67-ig jutott saját közönsége előtt, így ott is 1:1-re állnak összesítésben.

Akárcsak a Sepsi-SIC–Aradi FCC Baschet meccset, a Konstancai CSM–CSM Târgoviște találkozót is kedden rendezik, 19 órától, így egyszerre derül ki a két fianlista kiléte.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.