Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Javított Aradon a Sepsi-SIC, hazai pályán harcolhatja ki a továbbjutást

Sebestyén Ervin 2024. április 04., 21:27 utolsó módosítás: 2024. április 04., 21:28

Ugyan nem dobott sok pontot a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC, de győzni tudott az Aradi FCC Baschet otthonában, így összesítésben 1:1-re állnak a felek a női kosárlabda-bajnokság rájátszásának elődöntőjében.

Javított Aradon a Sepsi-SIC, hazai pályán harcolhatja ki a továbbjutást
Az elejétől kezdve uralta a meccset a Sepsi-SIC. Korábbi felvétel Fotó: Tuchiluș Alex

Nagy meglepetésre hazai közönsége előtt kikapott a háromszéki gárda az első találkozón, így győzelmi kényszerbe került Aradon. Ahogyan az várható volt, magabiztosan kezdett Zoran Mikes együttese a csütörtök esti meccsen, az elején rögtön egy 8–0-val indított, a negyed végére pedig kilenc egységnyi előnye volt (13–22).

A második felvonás szintén remekült alakult a zöld-fehéreknek, annak ellenére, hogy csak 13 pontot dobott, hiszen ellenfele csupán 9-ig jutott, így tizenháromra dagadt a Sepsi-SIC előnye.

A szünet után fokozatot váltott a hazai együttes, ez pedig némiképp meglepte a vendégeket, olyannyira, hogy egyenlítés közeli helyzetbe került az aradi alakulat, a felek 41–46-os állásról várhatták az utolsó tíz percet.

Fotó: Tuchiluș Alex

A hajrában ismét összeszedte magát a háromszéki csapat, nem engedte öt pontnál közelebb az ellenlábasát, a legvégén pedig még kétszer dobott a palánkba, ezzel tizenegyre növelve előnyét és 55–66-ra győzni tudott.

Ezzel a Sepsi-SIC egyenlített az Aradi FCC Baschet ellen az egyik fél két győzeleméig tartó párharcban, a döntés a harmadik összecsapáson dől el, április 9-én Sepsiszentgyörgyön.

Női kosárlabda-bajnokság, rájátszás, elődöntő:

Aradi FCC Baschet–Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC 55–66 (13–22, 9–13, 19–11, 14–20).
A vendégek pontszerzői: Dumitrescu, Gereben, Nyström 3, Mikes, Hristova 20, Armanu 8, Cătinean 7, Belegante, Jankovic 16, Range 5, Toma, Pasic 7.
Összesítésben: 1:1-re állnak a felek.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.