Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Javában zajlik a keret átalakítása a sepsiszentgyörgyi kosárcsapatnál

Sebestyén Ervin 2024. május 26., 11:29

Átalakul a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC kerete a következő szezonra. A háromszéki kosárlabdaklub több távozóról és érkezőről is beszámolt már, viszont még bőven várhatók módosítások – tudtuk mega szakosztály vezetőjétől.

Javában zajlik a keret átalakítása a sepsiszentgyörgyi kosárcsapatnál
Javában átalakul a Sepsi-SIC kerete a következő idényre Fotó: Tuchiluș Alex

Hosszú évek után először fordult elő, hogy a háromszékieket letaszították a trónról, ezúttal a Konstancai CSM dominált az előző kiírásban. A zöld-fehérek a bajnokságban még a döntőbe sem jutottak be, csak bronzérmet szereztek, és a kupában sem értek fel a csúcsra. Ennek is köszönhető, hogy javában átalakítják a Sepsi-SIC keretét, eddig két távozót és két érkezőt jelentettek be, viszont itt még nem állnak le.

Mindössze egy szezont követően elhagyja az együttest a svéd Ellen Nyström, aki a spanyol Casademont Zaragoza klubnál folytatja pályafutását. Szintén távozik Courtney Range, az amerikai sportolóval nem hosszabbítanak szerződést.

Ugyanakkor bejelentették Alexandra Ghiță érkezését, aki az Aradi FCC Baschet csapatát erősítette az előző idényben és egészen a döntőig menetelt vele. Az előző kiírásban 21 mérkőzésen kapott szerepet, de nyártól már a zöld-fehérek színeiben játszik majd.

Tavaly decemberben mutatkozott be a Sepsi-SIC-nél Katy Armanu, aki a következő szezonra is marad a háromszéki együttesnél.

Folyamatosan azon dolgozunk, hogy olyan játékosokat találjunk, akik beleillenek a csapat elképzeléseibe és azonosulni tudnak azzal az értékrenddel, amit képvisel a Sepsi-SIC. Folytatunk tárgyalásokat, szeretnénk még több helyen erősíteni”

– nyilatkozta a Székely Sportnak Pásztori István, a Sepsi-SIC kosárlabda szakosztályának vezetője.

A szakmai stábban nem várhatók módosítások Fotó: Tuchiluș Alex

Hozzátette azt is, hogy több játékos kapott kiváló ajánlatokat külföldi nagy csapatoktól, amiket érthetően szerettek volna elfogadni.

„Valamilyen szinten meg kell azt szokni, hogy ugródeszka vagyunk néhány kosarasnak, hiszen ha itt kiválóan szerepelnek, akkor felkeltik a nagyobb csapatok figyelmét.

Nem szeretnénk senkit hátráltatni abban, hogy minél nagyobb sikereket elérhessen, ezért ilyenkor elengedjük őket”

– mondta el Pásztori.

A szakosztály vezetője kiemelte, hogy a Román Kosárlabda Szövetség egyelőre nem pontosította a következő idényre vonatkozó szabályokat, így nem tudnak pontosan tervezni, hogy kiket igazolhatnak le.

„Minden évben változtatnak, ez ezúttal sem lesz másképp. Azt ígérték, hogy június elején tudni fogjuk, hogy pontosan milyen szabályok szerint kell kialakítani a kereteket, és annak függvényében tudjuk felmérni, hogy hány külföldi játékos fér be.

Szeretném kiemelni, hogy az a célunk, hogy romániai kosarasok is érkezzenek hozzánk. Olyanokra van szükségünk, akik értékelik a klubot és küzdeni akarnak érte”

– hangsúlyozta Pásztori.

Az előszezon augusztusban kezdődik a sepsiszentgyörgyiek számára, majd szeptember elejére terveznek néhány edzőmérkőzést játszani, valamint felkészülési tornán is hangolni az új idényre.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.