Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hiába vezetett még félidőben, elvesztette a rangadót a Sepsi-SIC Konstancán

Sebestyén Ervin 2024. február 15., 21:11 utolsó módosítás: 2024. február 15., 21:15

Csütörtökön este pótolták a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokság hetedik fordulójából elmaradt Konstancai CSM–Sepsi-SIC rangadót. A mérkőzést ugyan jól kezdték a háromszékiek, de végül vereséggel kell hazatérjenek.

Hiába vezetett még félidőben, elvesztette a rangadót a Sepsi-SIC Konstancán
Nem sikerült jól a konstancai szereplés, kikapott a Sepsi-SIC Fotó: Facebook/CSM Constanta Baschet

Nagy meglepetésre a mérkőzés napján erősítette meg a hírt a Román Kosárlabda-szövetség, hogy megrendezik az összecsapást. A zöld-fehérek továbbra is amellett érvelnek, hogy a tengerparti együttesnél szabálytalan módon igazoltak külföldi játékosokat, ezért ki kellene zárni a gárdát.

Ennek ellenére le kellett játszani a meccset, ami hatalmas jelentőséggel bírt a csapatok számára. A találkozót megelőzően mindkét klub veretlen volt a bajnokságban.

Nagyszerűen kezdtek a sepsiszentgyörgyiek, az első tíz percben volt, hogy tizenegy egységgel vezettek, de így is 21–29-es eredményről várhatták a folytatást.

A második negyedben sokkal bátrabban játszottak a hazaiak, rendkívül eredményesen dobtak, így a félidőhöz érkezve mindössze egy pont volt a különbség a felek között (45–46).

A harmadik tíz percben ismét kiválóan kezdtek Zoran Mikes lányai, úgy tűnt, hogy ismét elhúznak és magabiztos előnnyel vághatnak neki a véghajrának, miután 12 egységgel is vezettek.

De még a harmadik játékrészben felállt a padlóról a Konstancai CSM és 75–74-es eredménnyel vágtak neki az utolsó felvonásnak.

A végén hiábavaló volt minden igyekezet a Sepsi-SIC részéről, nem tudtak fordítani, a különbség egyre csak nőtt a két csapat között. Végül 94–84-re győzött a tengerparti alakulat, ezzel 12 lejátszott mérkőzés után hibátlan mérleggel vezetik a bajnokságot az alapszakaszban, míg a háromszékiek 11 meccsen 21 egységet gyűjtöttek össze.

A hazaiaknál szenzációsan játszott a Dragana Zivkovic, Gabriela Mărginean, Annemarie Gödri-Părău trió, mindhárman eljutottak a húsz pontig. Vendég részről Ellen Nyström volt a legeredményesebb, 18 egységet dobott, Green 15-öt és Hristova 14-et.

A sepsiszentgyörgyiek hétvégén hazai pályán játsszák le a következő bajnokijukat, szombaton 19 órától a Bukaresti Rapid együttesét fogadják.

Női kosárlabda élvonalbeli-bajnokság, alapszakasz, 7. (pótolt) forduló:
Konstancai CSM–Sepsi-SIC 94–84 (21–29, 24–17, 30–28, 19–10).
A Sepsi-SIC pontszerzői: Nyström 18, Green 15, Hristova 14, Armanu 13, Gereben 11, Jankovic 10, Cătinean 3. Játszott még: Mikes, Belegante, Veress, Toma.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.