Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Színvonalas mérkőzések, román–magyar kézicsata is lesz a Kárpát-kupán

Sebestyén Ervin 2024. február 29., 17:35

Március első hétvégéjén rendezik Sepsiszentgyörgyön a 2024-es ifjúsági Kárpát-kupa nemzetközi női kézilabdatornát, a helyszín a Sepsi Aréna lesz. Csütörtökön délután megtartották az eseményt megelőző sajtótájékoztatót.

Színvonalas mérkőzések, román–magyar kézicsata is lesz a Kárpát-kupán
Galérianézet
Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere, valamint Din Constantin, a Román Kézilabda-szövetség elnöke Fotó: Tuchiluș Alex

„Hatalmas öröm számunkra, hogy létrejött az egyezség és a városunk adhat otthont egy ilyen szenzációs eseménynek. Bízom benne, hogy minél több szurkoló kilátogat majd a mérkőzésekre, ugyanis biztosak lehetünk benne, hogy látványos találkozók várnak ránk” – ezzel indította a sajtótájékoztatót Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere.

Fotó: Tuchiluș Alex

Jelen volt még Din Constantin, a Román Kézilabda-szövetség elnöke, Carmen Cartaș, a román ifjúsági válogatott és a Sepsi-SIC másodosztályú női kézilabdacsapatának vezetőedzője, valamint Alexia Niță, a román válogatott csapatkapitánya.

Előbbi elmondta, hogy nagyon tetszik neki a város, és biztosra veszi, hogy nem lesz semmilyen probléma a szervezéssel.

Fotó: Tuchiluș Alex

„Korábban többször is volt már közös projektünk Sepsiszentgyörggyel, sosem okoztak csalódást és a jövőben is szeretnénk még visszatérni ide. Románián kívül Magyarországról, Spanyolországból és Lengyelországból érkeznek az U18-as nemzeti válogatottak, mind-mind nagyon magas színvonalat képviselnek” – mondta el Din Constantin elnök.

Carmen Cartaș jó eredményre számít, bízik a játékosaiban és úgy gondolja képesek lehetnek bárkit megverni a tornán, ugyanis a lányok rendkívül motiváltak és az edzéseken is maximális erőbedobással dolgoznak. A korosztályos válogatott csapatkapitánya, Alexia Niță nagyon izgatott, viszont szeretnének bizonyítani és megmutatni mit tudnak.

„Több napja itt edzünk és nagyon tetszik a légkör. Megtisztelő, hogy én lehetek a kapitány és megígérhetem, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy minél jobb eredményeket érjünk el a többi csapat ellen” – mondta el a sajtótájékoztatón Alexia.

Fotó: Tuchiluș Alex

A pénteken kezdődő tornára a jegyek 20 lejben kerülnek, amit már meglehet vásárolni a bilete.ro weboldalon, valamint kapható lesz a helyszínen is.

A Kárpátok-kupa menetrendje

Pénteken: 15 órától Románia–Spanyolország, 17 órától Magyarország–Lengyelország.
Szombaton: 15 órától Románia–Lengyelország, 17 órától Spanyolország–Magyarország.
Vasárnap: 11 órától Spanyolország–Lengyelország, 13 órától Románia–Magyarország.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.