Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Román–magyar kézimeccset rendeznek Sepsiszentgyörgyön

Józsa Csongor 2024. február 22., 14:20 utolsó módosítás: 2024. február 22., 14:21

A jövőben az Európa-bajnokság házigazdája lehet Románia. Legalább olyan jól teljesítenek a román válogatottak, mint a magyarok. Legyintenek a Novák-törvényre.

Román–magyar kézimeccset rendeznek Sepsiszentgyörgyön
Illusztráció Fotó: MTI/Ilyés Tibor

A Novák-törvényt a jövőben sem fogják betartani, mivel az idegenlégiós kézilabdázók átigazolásából származó díjak rendkívül fontosak a szakszövetség számára. „A külföldi játékosok emelik a bajnokság színvonalát” – jelentette ki a szerdai sajtótájékoztatóján Constantin Din, a Román Kézilabda-szövetség (FRH) elnöke, aki megerősítette, hogy a költségvetés tavaly több mint 600 ezer euróval magasabb volt ezekből a díjakból, mint előzően.

Bejelentette: március 1-3. között Sepsiszentgyörgyön rendezik meg az ifi lánykézilabda Kárpát Kupát. A felkészülési tornára Magyarország, Spanyolország és Lengyelország kapott meghívást.

Ami pedig a korosztályos román szereplést illeti, a vezető eldicsekedte, hogy minden román válogatott kvalifikálta magát a döntő tornákra (szám szerint nyolc – lányok és fiúk – felnőttek, ifjúságiak, serdülők és kadétok). Ezzel csak nyolc ország büszkélkedhet Európában: Svédország, Dánia, Montenegró, Franciaország, Németország, Magyarország, Csehország és Románia.

A román férfi kézilabda-válogatott Csehország ellen vívhatják ki a 2025-ös világbajnokságra való kijutást. A párharc első felvonását Nagybányán rendezik május 8-9-én.

Ugyanakkor az elnök megerősítette, hogy a nőknél továbbra is Florentin Pera marad a szövetségi kapitány.

A legvégén pedig szót ejtett arról Constantin Din, hogy Románia, Szlovákia, Lengyelország, Csehország és Törökország együtt rendezhetné meg a 2026-os női kézilabda Európa-bajnokságot.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.