Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A legvégén győztek a magyarok, simán kikaptak a románok

Horváth Bálint Ottó 2023. január 05., 21:50 utolsó módosítás: 2023. január 05., 23:39

Felkészülési mérkőzést játszott csütörtökön este a magyar és a román férfi kézilabda-válogatott. A világbajnokságra hangoló magyarok a hajrában fordítottak és győztek Szlovénia vendégeként, míg a románok esélytelenek voltak Spanyolországban.

A legvégén győztek a magyarok, simán kikaptak a románok
A mérkőzés nagy részében a szlovénok vezettek, de a magyaroknak sikerült fordítani Fotó: Facebook/Handball Federation of Slovenia

A szintén vb-résztvevő Szlovénia elleni összecsapáson sokáig szorosan alakult az eredmény, aztán az első félidő közepén a szlovénok átvették az irányítást és a szünetig négygólos előnyt alakítottak ki. A pihenő után a magyarok hamar felzárkóztak egy találatra, ezután viszont a hazaiak újra elhúztak öttel, és magabiztosan tartották a vezetésüket. Egészen az utolsó tíz percig, amikor ugyanis

a magyar csapat nagy hajrába kezdett, kétszer is kiegyenlített, majd Bodó Richárd néhány másodperccel a vége előtt győztes gólt szerzett.

A magyar válogatott szombaton 17 órától Nagykanizsán is összecsap a szlovénokkal, mielőtt elindulna a január 11. és 29. között zajló svéd–lengyel közös rendezésű világbajnokságra.

A seregszemléről lemaradt Románia válogatottja a héten három felkészülési mérkőzést játszik Spanyolországban a világbajnokságon szereplő csapatok ellen. A spanyol Xavi Pascual szövetségi kapitány által felkészített együttes először csütörtökön este a világ egyik legerősebb gárdájának számító házigazdákkal csapott össze, és ahogyan az várható volt, simán kikapott. A románok a találkozó első perceiben még vezettek, aztán egyre nagyobb hátrányba kerültek, a spanyoloknak hétgólos volt az előnyük a szünetben. A

folytatásban tovább nőtt a különbség, a spanyol játékosok több mint, negyven találatot szereztek, a vendégek nem tudták elkerülni a nagyarányú vereséget.

A román csapat pénteken Argentínával (17.45) és szombaton Bahreinnel (16.45) találkozik a barátságos tornán.

Férfi kézilabda, felkészülési mérkőzés:

Szlovénia–Magyarország 26–27 (17–13).
Magyarország:
Mikler, Székely – Bodó 5, Lékai 5, Rodríguez 3, Bánhidi 3, Ligetvári 2, Szita 2, Bóka 2, Ancsin 1 Szöllősi 1, Bujdosó 1, Rosta 1, Leimeter 1, Ilic 1, Sipos, Kovacsics. Szövetségi kapitány: Chema Rodríguez.

Spanyolország–Románia 42–29 (23–16).
Románia: Iancu, Vasile – Cumpănici 6, Botea 4, Ungureanu 4, Negru 3, Neagu 3, Stanciuc 2, Buguleț 2, Nagy 1, Tărîță 1, Racoțea 1, Dedu 1, Buzle 1, Militaru, Ilie. Szövetségi kapitány: Xavier Pascual.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.