Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Zárul a csoportkör a jégkorong világbajnokságon

Gergely Imre 2023. május 23., 10:23

Fájdalmasan alakult Magyarország számára az elit világbajnokság hétfői napja. Habár Sofronék mindent megtettek, nagyot harcoltak a győzelemért, ez nem jött össze, kiestek a magyarok. Kedden még két továbbjutó helyért folyik a küzdelem.

Zárul a csoportkör a jégkorong világbajnokságon
A svédek legyőzték a dánokat Fotó: MTI/Illyés Tibor

Székelyföldön és Magyarországon mindenki a magyar–osztrák mérkőzést figyelte feszülten, de hétfőn, a csoportkör utolsó előtti játéknapján egy bombameglepetés is született. Norvégia szétlövésben 3–2-re legyőzte Kanadát. Igaz, a kanadaiak már biztosan továbbjutottak, a norvégok pedig már se nem juthattak tovább se nem eshettek ki.

A Kazahsztán–Szlovénia találkozó előbbiek 4–3-as sikerével zárult, azaz a szlovénok egyetlen pontot sem szereztek, úgy estek vissza a divízió I/A-ba. Nem úgy mint Magyarország, akiknek 3 sem volt elég...

A negyedik hétfői mérkőzésen Svédország 4–1-re verte Dániát.

Kedden, a csoportkör zárónapján az USA–Svédország meccs a csoport elsőségről dönt, az amerikaiak 18, a svédek 17 ponttal várják a találkozást. A finnek biztos harmadikként lépnek tovább. A negyedik továbbjutó helyet a németek szerzik meg nagy eséllyel, amennyiben megverik a franciákat. Amennyiben ez nem sikerülne nekik és Dánia meglepné Finnországot, akkor a dánok jutnának a legjobb 8 közé.

Rigában Svájc már biztosan csoportgyőztes, a 12 pontos Kanada és a 13 pontos Csehország egymás között dönti el ma a második és harmadik hely sorsát. Az utolsó befutó helyet a házigazda lettek csíphetik el, ha pontot lopnak Svájctól. Amennyiben ez nem jön nekik össze és Szlovákia rendes játékidőben legyűri Norvégiát, akkor mindkét együttesnek 11-11 pontja lesz és az egymás közti eredmény a szlovákoknak kedvez.

A keddi program: 12.20-tól Németország–Franciaország és Szlovákia–Norvégia, 16.20-tól: Kanada–Csehország és Svédország–USA, 20.20-tól: Finnország–Dánia és Svájc–Lettország.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.