Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Újabb Sportklub-győzelem a franciaországi tornán

Dobos László 2022. október 15., 20:46 utolsó módosítás: 2022. október 16., 10:29

Második mérkőzésen is nyerni tudott a Csíkszeredai Sportklub a franciaországi Angersben zajló jégkorong Kontinentális Kupán. A csíkiak szombaton este a Ferencvárost győzték le 5–2-re, és vasárnap este a házigazdák ellen a továbbjutásért játszhatnak.

Újabb Sportklub-győzelem a franciaországi tornán
Szkacskov kétszer is betalált a Ferencvárosi kapuba Fotó: Veres Nándor

Megnyerte tehát az Erste-ligás csapatok Kontinentális Kupa-mérkőzését a Sportklub, amely a horvát KHL Sisak elleni 5–0-ás győzelem után a Ferencvárost verte három góllal. Szombaton késő délután egyik csapat sem tudott teljes kerettel kiállni, a kék-fehéreknél Fodor Csanád hiányzott, a zöld-fehéreknél pedig Nagy Gergő és Seregély. A csíkiaknál hiányzott Sofron István és Salló Alpár is, akik sérülések miatt el sem tudtak utazni Franciaországba.

Az első játékrész közepén egyenlő létszámban Szkacskov találatával előnyhöz jutott a székelyföldi gárda (1–0), hat perccel később azonban a Fradi emberelőnyből Betteridge góljával kiegyenlített (1–1). Az első harmad végén, illetve a második harmad elején kettős emberelőnyben játszhatott a Sportklub, de nem sikerült gólt lőnie. A középső játékrész közepén a többet támadó csíki együttes újra emberelőnybe került, és ezt gólra váltotta (2–1), a gólszerző újra Szkacskov volt.

A harmadik játékrész közepén, a 49. percben erdélyi csapatnak Kubát révén egy újabb emberelőnyt sikerült góllal befejeznie (3–1), de bő egy percre rá, ugyancsak emberelőnyből Kulmala találatával a Fradi szépített (3–2).

A találkozó utolsó részében megsokasodtak a kiállítások, az 53. percben kettős emberelőnybe került a Sportklub, de ebben a periódusban nem született újabb csíki gól. Az utolsó három percre – az egyenlítés reményében – a Fradi Arany Gergely kapus helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre, ez a taktika azonban a Sportklubnak kedvezett, a kék-fehérek kétszer is betaláltak az üresen hagyott ferencvárosi kapuba, Rokaly Szilárd (4–2) és Péter Balázs (5–2) találataival három góllal nyertek Beczéék. A statisztikák szerint a mérkőzésre 310 néző volt kíváncsi.

Kontinentális Kupa, C csoport, 2. forduló:
Csíkszeredai Sportklub–Ferencváros 5–2 (1–1, 1–0, 3–1).
Gólszerzők: Jevgenyij Szkacskov (10. és 31.), Karel Kubat (49.), Rokaly Szilárd (59.) és Péter Balázs (60.), illetve Oliver Betteridge (16.) és Rasmus Kulmala (50.),
Kapura lövések: 38–32.
Büntetőpercek: 8–24.
Játékvezetők: Nicolas Cregut (francia) és Alex Lazzeri (olasz), illetve Clement Goncalves és Vincent Zede (mindkettő francia).

Sportklub: Adorján Attila, Makszim Szamankov (kapusok); Farkas Tamás, Karel Kubat, Jevgenyij Szkacskov, Rokaly Szilárd, Péter Balázs (első sor); Garett Clarke, Gecse Hugó, Becze Tihamér, David Stach, Részegh Tamás (második sor); Ferencz-Csibi Róbert, Láday Tamás, Reisz Áron, Részegh Zsolt, Rokaly Norbert (harmadik sor); Bajkó Csongor, Eduard Cășăneanu, Péter Andor (negyedik sor). Edzők: Hozó Levente és Tódor Krisztián.

Ferencváros: Arany Gergely, Nagy Kristóf (kapusok); August Nilsson, Boros Dániel, Brayden Low, Tóth Adrián, Rasmus Kulmala (első sor); Vsevolod Sorokin, Kucsma Richárd, Sebastian Kaijser, Aku Kestila, Olver Betteridge (második sor); Lauri Karmeniemi, Antonino Sarcia, Kreisz Brunó, Kozma Dávid, Tóth Gergő (harmadik sor); Bán Károly, Farkas Simon, Galantai Richárd (negyedik sor). Vezetőedző: Fodor Szabolcs.

A nap másik mérkőzésén: Ducs D’Angers (francia)–KHL Sisak (horvát) 12–0 (0–0, 5–0, 7–0).

Korábban: Csíkszeredai Sportklub–KHL Sisak 5–0 és Ducs D’Angers–Ferencváros 8–5.

A vasárnapi program: 15 órától Ferencváros–Sisak, 18.30-tól pedig Angers–Sportklub.

Ebből a csoportból csak az első helyezett jut tovább a kupasorozat legjobb nyolc együttese közé. Az angers-i kvartett első helyezettje november 18. és 20. között a házigazda brit Cardiff Devils, a kazah Szarjarka Karaganda és a lett Zemgale Jelgava mellé kerül.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.