Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Ezt a székely hokiderbit senki sem akarja

Gergely Imre 2023. április 10., 18:37

Jogszerűtlennek ítéli meg a Romániai Jégkorong Szövetség versenybizottságának erre vonatkozó döntését a Gyergyói HK és a Csíkszeredai Sportklub is. Nem lépnek pályára a hétfőre időzített mérkőzésen a kisdöntőben.

Ezt a székely hokiderbit senki sem akarja
Fotó: Szász Adorján/GYHK

A két Hargita megyei klub nem riválisként néz egymással szemben, hanem közös bírósági keresetet indítottak azért, hogy érvénytelenítsék a RJSZ múlt csütörtökön kiközölt döntését a bajnokság lebonyolításának megváltoztatásáról.

Mint ismeretes, a RJSZ versenybizottsága úgy döntött, eltörli az elődöntőket és a Steauát, valamint a Brassót egyből döntőbe juttatta, a két székelyföldi csapat pedig csak a bronzért játszhatna.

Ezt azonban mind a Gyergyói Hoki Klub, mind a Csíkszeredai Sportklub elutasítja. Nem lépnek pályára a kisdöntőben. Ennek első meccsére húsvéthéfőn 18.30-kor került volna sor.

Az ügy most a bíróságon folytatódik.

Nagy Attila, az RJSZ frissen megválasztott elnöke a Facebook-oldalán a következő közleményt osztotta meg hétfőn délután:

„Az elmúlt napokban a román jégkorongéletben újabb felháborító döntések születtek, ugyanis a felnőtt bajnokság elődöntőjét megelőzően úgy határoztak, hogy átírják az eredetileg lefektetett szabályokat.

Ezzel bizonyos csapatokat megfosztottak a lehetőségtől, hogy harcoljanak a végső győzelemért, pedig a szezonban mutatott teljesítményük és az eredeti versenykiírás alapján erre esélyük volt.

Frissen, az említett döntés után megválasztott elnökként egyetértek az érintett csapatok felháborodásával. Támogatom tiltakozásukat, és minden rendelkezésre álló eszközzel segítem a törekvésüket.

Felhívom a Román Jégkorong Szövetség minden alkalmazottjának a figyelmét, hogy a munkájukat nem néhány ember érdekeinek megfelelően kell végezniük, hanem a sportágat, a fair-playt kell szolgálniuk! Én abban hiszek, hogy a bajnokságnak tisztességes módon a pályán kell eldőlnie” – írta.

A GYHK Facebook-oldalán olvasható közlemény szerint a gyergyószentmiklósi klub teljes mértékben egyetért Nagy Attila álláspontjával.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
4 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.