Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Új vezetőséget választott a romániai hokiszövetség, székelyföldi elnöke lett

Dobos László 2023. április 06., 18:25 utolsó módosítás: 2023. április 07., 10:44

Tisztújító közgyűlést tartott csütörtökön délután Bukarestben a Román Jégkorong-szövetség (FRHG). A sportminisztériumnál megrendezett eseményen új vezetőséget választottak, a szövetség elnöke a székelyföldi Nagy Attila lett.

Új vezetőséget választott a romániai hokiszövetség, székelyföldi elnöke lett
A vezetőségi tagok egy része. Balról jobbra: Kernászt Huba, Hodos László, Gabriel Stroe, Viorel Liga, Nagy Attila, Miklós Ervin és Horvát Tamás Fotó: Forrás: Nagy Attila

A csütörtök délutáni tisztújító közgyűlést február közepén egy rendkívüli közgyűlés előzte meg, annak nyomán, hogy a Novák Károly Eduárd vezette szaktárca felfüggesztette a Román Jégkorong-szövetség szeptember 15-i tisztújító küldöttgyűlésén hozott határozatok hatályát, amikor újabb mandátumot szavaztak meg Alexandru Hălăucă elnöknek.

Összesen 21 csapat küldött delegátust a csütörtök délutáni közgyűlésre, de közülük csak 17-en kaptak szavazati jogot. A felnőtt bajnokságban szereplő klubok közül a Steaua nem küldött képviselőt, a szintén román fővárosban székelő Sportul Studențesc együttese pedig nem azt a személyt küldte a gyűlésre, akit előzőleg kijelölt. Két elnökjelölt volt, négyen pályáztak az alelnöki tisztségekre, 15-en pedig a vezetőtestületi (szövetségi büró) tagságra.

Elnöknek a Székelyföldi Jégkorong Akadémia vezetőjét, Nagy Attilát választották, alelnököknek pedig a gyergyószentmiklósi Bereczky Szilárdot és a brassói Alexandru Dedut.

A szövetségi büró tagjai lettek: Miklós Ervin, László Zoltán, Hodos László, Bogdan Pelin, Horvát Tamás, Gabriel Stroe, Viorel Liga és Moldován Ervin. Cenzor: György László, a fellebbviteli bizottság tagjai pedig Ráduly Róbert Kálmán, Demeter Róbert és Kernászt Huba.

Nagy Attila, az újonnan megválasztott szövetségi elnök a közgyűlés után elmondta, hogy most kezdődnek a jogi procedúrák, a vezetőség beiktatása, és a többi, ilyenkor szükséges lépések.

„Valószínű, hogy a régi vezetőség meg fogja támadni a határozatokat, de a munka elkezdődik.

Fontos megjegyezni, hogy az elmúlt két napban alapfokon két olyan bírósági döntés született, amely alátámasztja, megerősíti a mostani közgyűlésen hozott döntéseket. Remélem a perek minél előbb véglegesítődnek”

– nyilatkozta Nagy Attila.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.