Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Romániai jégkorongbajnokság: még egy nevetséges csavar a végére

Gergely Imre 2023. április 06., 21:11 utolsó módosítás: 2023. április 06., 21:43

A Gyergyói Hoki Klub–Brassói Corona mérkőzéssel zárult csütörtökön a romániai jégkorong-bajnokság felsőházi „küzdelme”. A jégkorongszövetség döntött a folytatásról is. Ez pedig teljesen más, mint amit akár a zárómeccs napján tudtak a csapatok...

Romániai jégkorongbajnokság: még egy nevetséges csavar a végére
Jöhet a Sportklub–GYHK bronzmeccs? Fotó: Veres Nándor

Már azon lepődött volna meg a hazai jégkorong-társadalom, ha valami kiszámíthatóan zajlik le a bajnokságban. Nos, nem kellett meglepődni. Miután az egész szezon alatt mindenki úgy tudta, hogy a felsőház lezárása után elődöntő jön, ahol az első a negyedikkel, a második a harmadikkal játszik a döntőért, csütörtökön kiderült, hogy mégsem.

A szövetségtől csütörtökön este érkezett körlevélből megtudhatták az érintettek,

hogy nem lesz elődöntő, hanem az első két helyezett játszik a döntőért, a harmadik és negyedik a bronzéremért. Vagyis ennek értelmében Steaua a Brassóval döntőzik, a GYHK pedig a Sportkubbal méri össze tudását a harmadik helyért….

Az érmek sorsa pedig két nyert mérkőzés után dől el.

Április 10-én Corona–Steaua, és GYHK–Sportklub meccsek szerepelnek a friss programban, 12-én zajlanak a második meccsek, amikor a Steaua, illetve a Sportklub lesz a házigazda, és ha szükséges, akkor 14-én lennének a 3. mérkőzések, ahol ismét a brassói és a gyergyószentmiklósi csapat lenne a házigazda.

„Ez a változtatás teljesen elfogadhatatlan, így teljesen értelmetlené válik az egész egész szezon, az egész bajnokság” – fogalmazott megkeresésünkre reagálva Bereczky Szilárd, a Gyergyi Hoki Klub menedzsere.

Egyébként a felsőház utolsó mérkőzésén, csütörtökön a Corona 9–2-re nyert az ismét tartalékosan felálló GYHK otthonában.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
3 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.