Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Remek játékkal győztek a magyarok Dél-Korea ellen

MTI , Székely Sport 2024. április 30., 20:05 utolsó módosítás: 2024. április 30., 21:04

A magyar jégkorong-válogatott remek játékkal 6–2-re legyőzte le a dél-koreai csapatot a bolzanói divízió I/A-világbajnokság keddi játéknapján, így két forduló után százszázalékos.

Remek játékkal győztek a magyarok Dél-Korea ellen
Sofron István gólját ünnepli Varga Balázzsal Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A két csapat vasárnap egyaránt győzelemmel rajtolt: a magyarok Japánt 3–1-re, a dél-koreaiak pedig az élvonaltól tavaly búcsúzott szlovénokat verték 4–2-re.
Don MacAdam szövetségi kapitány nem változtatott a sorokon, a kapuban ismét Bálizs Bence kezdett, és a közel ötszáz fős szurkolósereg újra remek hangulatot teremtett.

Azonban másfél perc után már az ázsiaiak vezettek: Li Jung Dzsun a kapu mögül visszatett pakkot közelről ütötte Bálizs lábai között a kapuba. Hat perc telt el, amikor Mihály Ákos dőlt ki egy fejre irányuló ütközés miatt, Park Dzsin Kju végleges kiállítást kapott. Az esetleges agyrázkódás kivizsgálása után a csatár visszatérhetett. Az ötperces emberelőnyben csak helyzetekig jutott a MacAdam-csapat, ugyanakkor furcsa volt, hogy a hosszú büntetés alatt kétszer is volt egy-egy perc kereskedelmi szünet, ami elvileg nem engedélyezett kiállításnál vagy tilos felszabadításnál, mert a vétkes fél játékosai így plusz pihenőhöz jutnak.

Azonos létszámban Papp Kristóf a kapu mögül szolgálta ki a rá bízott védőt időben eltoló Erdély Csanádot, Ha Dzsung Ho rosszul zárta a rövid sarkot, így a 14. percben megszületett az egyenlítő gól. A dán bajnokságban ezüstérmes magyar csatár két éve az egymás elleni legutóbbi vb-meccsen, Ljubljanában mesterhármast lőtt Dél-Koreának, és volt egy gólpassza is akkor.

A 17. percben Sofron István egy testcsellel rázta le hátvédjét, Li Don Kut, majd a kapuba bombázott. A gólerős támadó 2022-ben ugyancsak eredményes volt az ázsiai alakulat ellen. Még a szünet előtt mindkét kapus hatalmas bravúrral védett, így maradt a 2-1-es magyar vezetés.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A második harmad egy bődületes védelmi hiba miatt dél-koreai helyzettel kezdődött, Li Csong Min két próbálkozását azonban Bálizs hárította. A Mihály elleni szabálytalanságért kapott fórban a hátvéd Stipsicz Bence talált be, Erdély remekül takarta a kilátást Ha elől. Három perc múlva megint Erdély ment zavarni az úgynevezett piszkos zónába, és Sebők Balázs ütött gólt távolról. 36 másodperc múlva Mihály kapott jó ütemű passz a vb-újonc Ortenszky Tamástól, ezzel ő is eredményes lett.

A megroggyant ellenfél időt kért és kapust cserélt, ám ez sem segített, mert az üresen hagyott Erdély a kapu torkából húzta be a korongot a gólvonal mögé felavatva Li Jon Szeungot.

A második szünet előtt Galló Vilmos ült ki magas bottal lökésért, ez volt az első magyar emberhátrány. Azonban a nagy kedvvel játszó Erdély kiugrott volna, de visszahúzták, a megítélt büntetőt pedig a dél-koreai kapus botoskesztyűvel védte, így elmaradt a mesterhármas.

A harmadik harmadban a biztos vezetés tudatában főleg a védekezéssel törődött magyar csapat, a stáb mindenkinek igyekezett egyenlő részben elosztani a jégidejét.

Rossz hír volt viszont, hogy Sofron térdelés miatt végleges kiállítást kapott.

Az MTI értesülése szerint a szerda délelőtti fegyelmi bizottsági ülésen döntik el, hogy a magyar csatár kap-e eltiltást.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A kitörő Erdéllyel szemben megint szabálytalankodtak, de újfent elrontotta az emberhátrányos büntetőt. Az emberelőnyben Sin Szang Hun szépített, majd az egyre paprikásabb hangulatban sorra jöttek a kiállítások. Németh Kristóf a hajrában a felső lécet találta el, így maradt a 6–2.

A magyarok szerdán 13.30-kor az eddig pont nélküli, 17 székellyel felálló romániai, pénteken a házigazda olasz, a szombati záráson pedig a szlovén válogatottal találkoznak. Az első két helyezett jut fel a 16 csapatos világelitbe, az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

Férfi jégkorong, divízió 1/A vb, 2. forduló:
Magyarország–Koreai Köztársaság 6–2 (2–1, 4–0, 0–1)
gólszerzők: Erdély (14., 31.), Sofron (17.), Stipsicz (25.), Sebők (28.), Mihály (29.), illetve Li J. Dzs. (2.), Sin (49.)

Korábban: Szlovénia–Románia 6–1 (1–1, 3–0, 2–0)
később: Olaszország–Japán 20.30

Az állás:
1. Magyarország 6 pont (9–3)/2 mérkőzés
2. Olaszország 3 pont (6–1)/1
3. Szlovénia 3 pont (8–5)/2
4. Koreai Köztársaság 3 pont (4–2)/2
5. Japán 0 pont (1–3)/1
6. Románia 0 pont (2–12)/2

A további program

Május 1. (szerda): 13.30 órától Magyarország–Románia, 17 órától Japán–Koreai Köztársaság, 20.30-tól pedig Szlovénia–Olaszország.

Május 3. (péntek): 13.30 órától Koreai Köztársaság–Románia, 17 órától Szlovénia–Japán, 20.30-tól pedig Olaszország–Magyarország.

Május 4. (szombat): 13.30 órától Románia–Japán, 17 órától Olaszország–Koreai Köztársaság, 20.30-tól pedig Magyarország–Szlovénia.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.