Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Mertek nagyot álmodni, minőségi jégkorongvébének adna otthont Sepsiszentgyörgy

Sebestyén Ervin 2024. május 24., 18:01

Sepsiszentgyörgy önkormányzata megkapta a 2025-ös divízió 1/A jelű jégkorong-világbajnokság rendezési jogát a Nemzetközi Jégkorong Szövetségtől. A kedvező döntést követően a főszervezők ismertették álláspontjukat.

Mertek nagyot álmodni, minőségi jégkorongvébének adna otthont Sepsiszentgyörgy
Galérianézet
Sepsiszentgyörgyön bíznak abban, hogy képesek lesznek minőségi világbajnokságot rendezni Fotó: Tuchiluș Alex

Miután hivatalossá vált, hogy Háromszéken rendezik a jövő évi vb-t, pénteken sajtótájékoztatót tartottak a torna helyszínén, a Sepsi Arénánál. Az eseményen jelen volt Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere, Miklós Ervin, a Háromszéki Ágyúsok elnöke, valamint Kernászt Huba, a Háromszéki Ágyúsok alelnöke.

Antal Árpád elmondta, hogy hatalmas öröm ez számukra, hogy egy ilyen méretű világeseményt hoznak a városba.

„Pár évvel ezelőtt sokan nevettek, amikor a semmibe akartunk építeni egy sportarénát. Most ismét sokan mosolyogtak azon, hogy Sepsiszentgyörgyön akarunk rendezni egy ilyen méretű eseményt. Nos, tessék, sikerült.

Ebből is megtanulhattuk, hogy merni kell nagyot álmodni, nagyokat tervezni, hiszen meglehet őket valósítani. Azt hiszem most a városunk felkerül a térképre ezzel a rendezvénnyel”

– kezdte el sajtótájékoztatót Antal Árpád.

Fotó: Tuchiluș Alex

Sepsiszentgyörgy polgármestere hozzátette azt is, hogy tisztában vannak vele, hogy mekkora kihívás lesz megszervezni egy világbajnokságot, azonban magabiztosan várják a megmérettetést és hisznek abban, hogy a lehető legnagyobb minőséget képviseli majd ez az esemény.

Ha minden jól megy idén elkezdjük építeni a következő sportlétesítményt, ezt követően pedig a sportegyetemet, a városnak ez a része olyan lesz, mint amilyennek megálmodtuk”

– mutatott rá Antal Árpád.

A polgármester után Miklós Ervin, a Háromszéki Ágyúsok elnöke is kifejtette véleményét az esemény megrendezéséről.

„Háromszéknek ez egy sportdiplomáciai siker, és nem csak kifejezetten Háromszéknek, hanem Székelyföldnek, és egész Romániának. Nagyon rég dolgozunk ezen a projekten, mertünk nagyot álmodni.

Ez a világbajnokság egy lépcsőfoka lesz a háromszéki jégkorongsportnak, fontos számunkra, hogy magunknak alakítsuk a sorsunkat.

Több mint két évet dolgoztunk azon, hogy valahogy tudjuk a Román Jégkorong Szövetséget átvenni, azok legyenek az élen, akik élnek benne” – vázolta fel Miklós Ervin.

Fotó: Tuchiluș Alex

A Háromszéki Ágyúsok klubelnöke ezt követően kiemelte, hogy nemrégiben már Bolzano városában sikerült nagy sikert elérni a román válogatottal, ezúttal is komoly célkitűzéseket fogalmaznak meg.

A csapatot sikerült gatyába rázni és olyan eredményt értünk el, ami mindenképp elismerésre méltó. Megvertük a magyar nemzeti csapatot, ami elképesztő siker volt.

Mi, a Háromszéki Ágyúsoknál örülünk annak, hogy egy ilyen eseményt Sepsiszentgyörgyre tudtunk hozni és azt tudjuk mondani, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy a legmagasabb minőséget képviselje majd az esemény” – fejtette ki gondolatait Miklós Ervin.

Fotó: Tuchiluș Alex

Kernászt Huba, az Ágyúsok alelnöke egyetértett abban, hogy hatalmas kihívás lesz összehozni ezt a világbajnokságot, viszont hatalmas lehetőség rejlik benne, ezért minden lehetőséget meg kell ragadniuk.

„Nem tudok róla, hogy szerveztek volna még ehhez hasonló vébét Romániában, ez hatalmas eredmény önmagában. Ez nem csak nekünk, hanem az egész országnak nagy lehetőség, amire lehet az utánpótlást építeni.

Abban bízunk, hogy ezáltal még több gyerek kezd el Romániában és Székelyföldön hokizni. Tényleg olyan válogatottak látogatnak majd Háromszékre, amelyek világviszonylatban is bizonyítottak már és kiváló mintát mutatnak majd a fiataloknak”

– jegyezte meg Kernászt Huba.

Fotó: Tuchiluș Alex

A 2025-ös divízió 1/A jelű jégkorong-világbajnokságot április végén rendezik Sepsiszentgyörgyön a Sepsi Arénában, amelyen Nagy-Britannia, Lengyelország, Ukrajna, Románia, Olaszország és Japán válogatottja vesz részt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.