Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A harmadik csíki gólra már nem tudott válaszolni a Ferencváros, vezet a Sportklub

Dobos László 2024. március 22., 22:25 utolsó módosítás: 2024. március 22., 22:30

Hiába lőtt többet kapura a házigazda Ferencváros, a Csíkszeredai Sportklub két gólos vendéggyőzelmével kezdődött a jégkorong Erste Liga második elődöntője. A székelyföldiek négy találatukból hármat emberelőnyben ütöttek.

A harmadik csíki gólra már nem tudott válaszolni a Ferencváros, vezet a Sportklub
Galérianézet
Népes csíki szurkolótábor örülhetett az első Sportklub-sikernek az elődöntőben Fotó: Tumbász Hédi

A mérkőzés előtt adták át a Ferencvárosnak a magyar bajnoki címért járó díjakat. A péntek esti FTC–Sportklub összecsapáson szépszámú vendégdrukker foglalt helyet a budapesti Tüskecsarnokban, ahol mindkét együttes végig élvezhette szurkolótábora buzdítását.

Fotó: Tumbász Hédi

A házigazdáknál hiányzott Turbucz Martin, Nagy Kristóf és Vladimir Roth, a vendégeknél a kapuban Adorján Attila kezdett, így Matt O'Connor nem öltözött be. A csíkiaknál Spencer Asuchak eltiltását töltötte, de nem volt a benevezett játékosok között Eduard Cășăneanu, illetve az Erste Ligában játékjogától megfosztott Cody Milan sem.

Jobban kezdte a mérkőzést a vendég Sportklub, a 2. percben Fodor Csanád lövése a ferencvárosi kapuban kötött ki, de videózás után a játékvezetők érvénytelenítették a találatot. A székelyföldi gárda azonban kihasználta első és egyetlen első harmadbeli emberelőnyét, a 8. percben Jevgenyij Szakcskov vezetéshez juttatta csapatát (0–1). Az első szünetig a csíkiak kivédekeztek egy emberhátrányt, a szünet előtti percekben pedig a Ferencváros volt veszélyesebb, de gól nem született.

Fotó: Tumbász Hédi

A második harmad harmadik percében öltözőbe kellett vonulniuk a csapatoknak, mert az egyik csíki kapu mögötti plexi összetört, és cserélni kellett, ami legalább tíz percet tartott. A folytatásban sokkal többet támadott a házigazda Ferencváros, 18:6 volt javukra a kapura lövések aránya, a Sportklub szinte végig tökéletesen védekezett, azonban a második szünet előtti másodpercekben egy kapu előtti kavarodásban Galajda Zsombor a csíki kapuba juttatta a korongot (1–1).

Fotó: Tumbász Hédi

A harmadik játékrészt emberelőnyben kezdhette a Sportklub, és David Levin találatával újra vezetett (1–2), a Fradi azonban rövid időn belül, a 46. percben egy újabb Galajda góllal egyenlített (2–2). A hazaiak csatára egy kipattanót ütött be Adorján kapujába.

A folytatásban mindkét kapunál voltak helyzetek, két perccel a vége előtt pedig újra emberelőnybe kerültek a vendégek, és ebből újabb gólt szereztek, ezúttal Péter Balázs volt a befejező (2–3). Az utolsó percre a Ferencváros kapuslehozatallal próbálkozott, a Sportklub azonban korongot szerzett védekező harmadában, ahonnan Rokaly Norbert az üres kapuba lőtte (2–4).

Fotó: Tumbász Hédi

Jégkorong Erste Liga, elődöntő, első mérkőzés:
Ferencváros–Csíkszeredai Sportklub 2–4 (0–1, 1–0, 1–3).
Gólszerzők: Galajda Zsombor (40. és 46.), illetve Jevgenyij Szkacskov (8.), David Levin (41.), Péter Balázs (59.) és Rokaly Norbert (60.).
Kapura lövések: 45–33.
Büntetőpercek: 10–4.
Játékvezetők: Soós Dániel és Varjú Árpád, illetve Kis-Király Barna és Kovács Péter.

Ferencváros: Arany Gergely, Földes László (kapusok) – Boros Dániel, Jozef Hrabal, Galajda Zsombor, Adam Brady, Tóth Adrián (első sor); Seregély Máté, Charles Crespi, Eric Nemec, Aku Kestila, Nolan LaPorte (második sor); Julius Marva, Lauri Karmeniemi, Yanick Turcotte, Nagy Gergő, Németh Attila (harmadik sor); Banga Nándor Vilmos, Haranghy Bence Mátyás, Tóth Gergő, Bán Károly Tibor, Farkas Lőrinc Simon (negyedik sor). Vezetőedző: Fodor Szabolcs.

Csíkszeredai Sportklub: Adorján Attila, Ambrus Levente (kapusok) – Karel Kubát, Troy Rutkowski, Jevgenyij Szkacskov, Részegh Tamás, Becze Tihamér (első sor); Gecse Hugó, Ferencz-Csibi Róbert, David Levin, Péter Balázs, Sofron István (második sor); Salló Alpár, Láday Tamás, Rokaly Szilárd, Reisz Áron, Fodor Csanád (harmadik sor); Bajkó Norbert, Erik Svetina, Rokaly Norbert, Aidan Brown (negyedik sor). Vezetőedző: Vacláv Novák.

A négy nyert párharcig tartó sorozatban a Csíkszeredai Sportklub összesítésben 1:0-ra vezet. A második összecsapást is a budapesti Tüskecsarnokban rendezik, szombaton 15 órától. A mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport.

A másik elődöntőben: Brassói Corona–Gyergyói Hoki Klub 5–3 (1–1, 3–1,1–1)

2. mérkőzés, szombaton
15.05-től FTC-Telekom–Csíkszeredai Sportklub
18.30-tól Brassói Corona–Gyergyói Hoki Klub

3. mérkőzés, kedden (március 26.)
18.30-tól Gyergyói Hoki Klub–Brassói Corona
18.30-tól Csíkszeredai Sportklub–FTC-Telekom

4. mérkőzés, szerdán (március 27.)
18.30-tól Gyergyói Hoki Klub–Brassói Corona
18.30-tól Csíkszeredai Sportklub–FTC-Telekom

5. mérkőzés – ha szükséges, március 29. (péntek)
18.30-tól Brassói Corona–Gyergyói Hoki Klub
19.30-tól FTC-Telekom–Csíkszeredai Sportklub

6. mérkőzés – ha szükséges, március 31. (vasárnap)
18.30-tól Gyergyói Hoki Klub–Brassói Corona
18.30-tól Csíkszeredai Sportklub–FTC-Telekom

7. mérkőzés – ha szükséges, április 2. (kedd)
18.30-tól Brassói Corona–Gyergyói Hoki Klub
19.30-tól FTC-Telekom–Csíkszeredai Sportklub

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.