Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Eltiltották, nem számíthat egyik hátvédjére a Csíkszeredai Sportklub

Dobos László 2024. március 19., 21:52 utolsó módosítás: 2024. március 19., 21:59

Egy mérkőzéses eltiltással sújtotta Karel Kubátot, a Csíkszeredai Sportklub hátvédjét a jégkorong Erste Liga fegyelmi bizottsága. A büntetést hozó ominózus eset a hétfő esti Sportklub–BJAHC összecsapáson történt.

Eltiltották, nem számíthat egyik hátvédjére a Csíkszeredai Sportklub
Karel Kubat egy mérkőzést kell kihagyjon Fotó: Borbély Fanni

A hírt kedden késő délután este tette közzé az Erste Liga. A közlemény szerint a fegyelmi bizottság a játékvezetői munkacsoport vezetőjének jelzésére megvizsgálta a Csíkszeredai Sportklub–Budapest Jégkorong Akadémia HC mérkőzésen történt esetet, amelynek során Karel Kubát botjával megütötte ellenfelét. A játékvezetők az esettel kapcsolatban akkor büntetést nem szabtak ki.

Az eset kapcsán a következőket állapították meg: „A mérkőzés 17. percében Karel Kubát botjának tollával hátulról megütötte ellenfele lágyékát (az eset megtekinthető az alábbi videón).

A megmozdulás nem a korong megszerzésére irányult, nem egy pozícióért folytatott küzdelem volt. Karel Kubát botját két kézzel tartva, tudatos, szándékos ütést mért ellenfele sérülékeny testrészére.

A játékvezetőknek az esetet észlelni, és az IIHF 61. szabálypontja alapján büntetni kellett volna” – olvasható a közleményben.

Videó: Erste Liga

A fegyelmi bizottság a sérülésveszélyes és sportszerűtlen megmozdulás miatt Karel Kubátot egy Erste Liga mérkőzésről tiltja el,

a játékos a büntetését csapata soron következő Erste Liga mérkőzésén tölti le, ami azt azt jelenti, hogy a hátvéd nem játszhat a negyeddöntős párharc hatodik találkozóján.

Az eltiltással automatikus pénzbüntetés is jár, a Sportklubot 150 euró befizetésére kötelezték.

A jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében a Csíkszeredai Sportklub–Budapest Jégkorong Akadémia HC párharcban a csíkiak összesítésben 3:2-re vezetnek.

A sorozat az egyik fél negyedik győzelméig tart, a következő BJAHC–Sportklub mérkőzés szerdán 20 órakor kezdődik Budapesten, a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban.

Ha szükséges, akkor a hetedik mérkőzést is ott rendezik, csütörtökön este. A párharc győztese az alapszakaszt megnyerő Ferencvárossal találkozik az elődöntőben. A másik ágon Gyergyói HK–Brassói Corona elődöntő lesz.

Ugyancsak kedden a Magyar Jégkorong Szövetség fegyelmi bizottsága rendezési hiányosságok miatt pénzbüntetéssel sújtotta a csíkszeredai klubot, mivel a március 13-i BJAHC elleni mérkőzés utolsó percében a hazai cserepadra olyan személy (az eltiltás alatt álló Kevin Constantine) lépett és adott utasítást a csapat jégen tartózkodó játékosainak, aki erre nem volt jogosult.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.