Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Újra megbüntették a Sportklubot Kevin Constantine miatt

Horváth Bálint Ottó 2024. március 19., 19:54 utolsó módosítás: 2024. március 19., 22:07

A Magyar Jégkorong Szövetség fegyelmi bizottsága rendezési hiányosságok miatt pénzbüntetéssel sújtotta a Csíkszeredai Sportklubot, illetve megvonja a mérkőzésrendezési jogát, ez utóbbi határozat végrehajtását viszont felfüggeszti.

Újra megbüntették a Sportklubot Kevin Constantine miatt
Bűnhődik a Sportklub Kevin Constantine felelőtlen magatartása miatt Fotó: Pinti Attila

Az Erste Liga honlapján közzétett döntés szerint a székelyföldi klub megszegte a sportfegyelmi szabályzatban foglaltakat, emiatt 4000 euró pénzbüntetés kifizetésére kötelezik. A fegyelmi bizottság emellett egy találkozóra megvonja a Sportklub mérkőzésrendezési jogát a hazai sportlétesítményében, és 30 kilométer távolságon belül sem adhat otthont a hazai meccsének, ez utóbbi határozat végrehajtását azonban 2024. április 30-ig felfüggesztik.

„A pénzbüntetés oka, hogy a március 13-i Csíkszereda–BJAHC mérkőzés utolsó percében a hazai cserepadra olyan személy lépett és adott utasítást a csapat jégen tartózkodó játékosainak, aki erre nem volt jogosult.

A fegyelmi tárgyaláson a Csíkszereda képviselője elmondta, hogy Kevin Constantine a figyelmeztetésük ellenére, a mérkőzés hevében lépett be a számára nem megengedett területre, és várhatóan ennek a klubon belül is lesz következménye a szabálytalanságot elkövetővel szemben”

– ismertette közleményében a liga.

A testület a bizonyítékokat értékelve megállapította, hogy olyan személy tartózkodott az adott zónában, aki nem is volt nevezhető hivatalos személyként, ezért a Csíkszeredai Sportklubot felelősségre vonta a rendezési hiányosságok miatt.

Mint kiemelték, a határozat ellen a kézbesítéstől számított 15 napon belül lehet fellebbezni, de annak a végrehajtásra nincs halasztó hatálya.

A Sportklub tavaly novemberben is pénzbüntetést kapott, akkor 3000 eurót kellett befizetnie, valamint levontak tőle három pontot az Erste Ligában,

mivel hivatalos személyként nevezte Kevin Constantine-t a Gyergyói Hoki Klub elleni november 19-ei mérkőzésen, holott az amerikai szakember eltiltás alatt áll, és tevékenységét határozatlan időre felfüggesztették.

Szintén kedden a Csíkszeredai Sportklub hátvédjét, Karel Kubátot sportszerűtlen magatartás miatt egy mérkőzéses eltiltással sújtotta az Erste Liga fegyelmi bizottsága.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
2 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.