Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Megint megváltozott a jégkorong Román Kupa versenykiírása – csak két bajnoki számít kupameccsnek

Gergely Imre , Orbán Zsolt 2021. november 09., 18:19

A legfrissebb változtatás szerint jövő tavasszal szervezik meg a jégkorong Román Kupa küzdelmeit, annak ellenére, hogy korábban két másik verzió is érvényben volt. A mostani döntés szerint két helyszínen, Kézdivásárhelyen és Csíkszeredában rendezik majd a csoportmérkőzéseket és ezek győztesei vívják a döntőt a Vákár Lajos Műjégpályán.

Megint megváltozott a jégkorong Román Kupa versenykiírása – csak két bajnoki számít kupameccsnek
Az új változtatásnak köszönhetően mégsem búcsúzott a címvédő Brassói Corona a kupától Fotó: Veres Nándor

A csoportküzdelmek megszervezésével a szezon kezdete előtt elfogadott eredeti verzióhoz térnek részben vissza, ami azt mondta ki, hogy decemberben két selejtező tornán a Brassói Corona, a Gyergyói HK, a Bukaresti Steaua és a Sapientia U23 az A csoportban, a B kvartettben pedig a Csíkszeredai Sportklub, a Galaci CSM, a Háromszéki Ágyúsok és a Sportul Studentesc játszik a döntőért.

Ezt írta felül a Román Jégkorong Szövetség (RJSZ) szövetségi vezetőtanácsának október 13-i ülésének határozata, miszerint a csoportbeosztás érvényben marad, de nem rendeznek külön selejtező mérkőzéseket, hanem a romániai bajnokság egyes összecsapásai majd kupameccseknek is számítanak, és a döntőt a két csoportgyőztes vívja december 22-én.

A döntést október 28-án iktatták és küldték ki a kluboknak. Ettől a dátumtól november 6-ig két ilyen meccsre került sor. Az első az október 31-i Galac–Sportul volt, amely sima 22–1-es galaci győzelemmel zárult, és következett a november 5-i Brassó–Steaua, ahol óriási meglepetésre 1–2-re győztek az ifjabb Timaruék.

Ezt követően, másnap, november 6-án született meg a szövetségi vezetőtanács újabb döntése, miszerint mégsem számítanak a bajnokik a kupasorozatban.

A hétvégén ezért nem számított a kupában a Brassói Corona–Gyergyói Hoki Klub (6–7) és a vasárnapi Csíkszeredai Sportklub–Galaci CSM (6–3), illetve a keddi Gyergyói Hoki Klub–Sapientia U23 mérkőzés eredménye sem.

A friss döntés szerint viszont az október 28. és november 6. közé eső Galac–Sportul és Brassó–Steaua meccsek eredménye érvényben marad. 

Ehhez képest érdekesség, hogy október 28-án két, már korábban lejátszott bajnoki összecsapást is kupameccsnek minősítettek, de jelen állás szerint az október 7-i Gyergyói Hoki Klub–Steaua (5–1) és az október 25-i Sportklub–Sportul (21–5) mérkőzések eredménye mégsem lesz érvényes a kupában.

Elsősorban a brassóiak örülhetnek az újabb verziónak, hiszen miután kikaptak a Steauától, a GYHK elleni vasárnapi vereségük már a végleges búcsút jelentette volna számukra az idei Román Kupa döntőjétől.

Nem akartak nézők nélküli kupadöntőt

„A Román Kupa döntőjének házigazdájaként a Csíkszeredai Sportklub az esemény elhalasztását kérte a Román Jégkorong Szövetségtől. Döntésünket elsősorban a járványhelyzet befolyásolta, nem kívántunk nézők nélküli finálét szervezni, ráadásul a kupa eredeti időpontja egybeesett egy válogatottsági periódussal, amikor is a csapatoktól sok játékos hiányzik.

A szövetség elfogadta a kérésünket, a csíkszeredai és a kézdivásárhelyi rendezésű kupát 2022-ben fogjuk megtartani, de a pontos dátumról csak később születik döntés

– nyilatkozta Hodos László a Csíkszeredai Sportklub elnöke.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.