Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hodos László: nincs, ahogy megbüntessék a székely himnuszt éneklő hokisokat

Zátyi Tibor 2022. május 24., 20:50

A Román Jégkorong-szövetség vezetőtanácsának tagja, Hodos László megkeresésünkre elmondta, nincs ahogy megbüntessék székely himnuszt éneklő jégkorongozókat.

Hodos László: nincs, ahogy megbüntessék a székely himnuszt éneklő hokisokat
Hodos László, a Csíkszeredai Sportklub elnöke, a büró egyetlen székelyföldi tagja Fotó: Pinti Attila

„Nincs olyan határozat, amely alapján megbüntethetnék a székely himnuszt éneklő sportolókat” – nyilatkozta a Székely Sportnak Hodos. A Csíkszeredai Sportklub elnöke, a szövetségi büró egyedüli székelyföldi tagja kiemelte, hogy a keddi gyűlésen a szövetség vezetősége azt kifogásolta, hogy szerintük a jégkorongozók nem akartak teljes erőbedobással játszani a vébén.

„Szerintem nem a fiúkkal van a baj, hanem a stábbal. Ha nem működött a csapat, akkor az edző miért nem változatott ezen? Hamar elfelejtették azt, hogy ugyanezek a fiúk jutottak fel ebbe az osztályba. A szövetségi gyűlésen maximálisan kiálltam a srácok mellett.

A Sportklub játékosai a romániai válogatottban is meg akarták mutatni, hogy nem hiába nyertük meg az Erste Ligát a Ferencváros ellen, ahonnan számos játékos volt behívva a magyar nemzeti csapatba

– tette hozzá.

A fegyelmi bizottságról Hodos elmondta, hogy nem ismeri, kik alkotják, de az összetételét rögtön megóvta, mivel az egyik tag a szövetségi bürónak is a tagja, és ez szabályzatellenes – óvását elfogadták.

„A fiúk nem érdemlik meg, hogy így viselkedjenek velük. Ahogy lejárt a bajnokság, egyből mentek a válogatottba. Ennél többet nem tudtak kihozni magukból. Lehet, hogy ez a csapat meghaladta az edzők tudását. De ez csak az én véleményem” – folytatta.

Arra a kérdésünkre, hogy mit szól ahhoz, hogy a szövetség a sportminisztériumot és egyes klubokat és játékosait vádolja meg a válogatottnál kialakult helyzet miatt,

Hodos azt válaszolta, hogy ezekről egyáltalán nem esett szó a szövetségi gyűlésen. 

„A romániai jégkorongsportnak az lenne a legjobb, ha mindenhol lennének műjégpályák. Ám semmilyen magyar közösség nem hibás azért, mert Bukarestben vagy Konstancán nem tudják megoldani, hogy legyen műjégpályájuk” – zárta a beszélgetést.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.