Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A magyar jégkorongozó bocsánatot kért a kapitánytól a „bohócozós” nyilatkozata után

Józsa Csongor , Székely Sport 2024. május 02., 12:18

Galló Vilmos nyilatkozata profi sportemberhez méltatlan volt a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) szerint: a csatár bohócnak nevezte Don MacAdam szövetségi kapitányt a románok elleni vereség után. Közösségi oldalán, a nyilvánosság előtt kért bocsánatot.

A magyar jégkorongozó bocsánatot kért a kapitánytól a „bohócozós” nyilatkozata után
Galló Vilmos elnézést kért Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Galló Vilmos a Sport TV-nek adott mérkőzés utáni nyilatkozatában tett erős kijelentést a szövetségi kapitányra.

„Ezúton szeretnék bocsánatot kérni a nyilvánosság előtt tett interjúm miatt a szövetségi kapitánytól. A problémákat mindenképp az öltözőben, négy fal között kellett volna rendbe tennünk. Ahogy mondtam korábban is – mint minden játékos –, én is szerettem volna többet tenni a csapatért és ez így lesz a jövőben is” – írta közösségi oldalán a magyar válogatott támadója.

A bolzanói divízió I/A-világbajnokságon két győzelemmel kezdő csapat szerdán 51 másodperccel a vége előtt kapott góllal 2–1-es vereséget szenvedett az addig pont nélkül álló román együttestől.

„Tisztában vagyunk vele, hogy nem ezt az eredményt várta tőlünk a több száz helyszíni és több tízezer tévé előtti szurkoló. Már ezen a világbajnokságon is megmutattuk ugyanakkor, hogy ennél sokkal többre vagyunk képesek, és ígérem, a hátralévő két mérkőzésen is mindent megteszünk a csapat sikeréért” – olvasható Galló bejegyzésében.

MacAdam egyben az MJSZ szakmai igazgatója is. Tavaly úgy vette át a szövetségi kapitányi posztot, hogy elődje, Kevin Constantine családi okok miatt lemondott, a kiszemelt utódok közül pedig senkivel sem sikerült megállapodni.

A magyarok pénteken a házigazda olaszokkal, a szombati záráson pedig a szlovénokkal találkoznak. A bolzanói torna első két helyezettje jut fel a 16 csapatos elitbe, és erre még mindig van esélye a MacAdam-csapatnak. Az utolsó helyezett pedig kiesik a divízió I/B-be.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.