Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A kazahok meglepték Szlovákiát a hokivébén

Gergely Imre 2023. május 20., 11:08

A Magyarország–Finnország mérkőzésén csak két harmad volt szoros, a három másik találkozó azonban végig kiélezett volt az A csoportos jégkorong-világbajnokság pénteki játéknapján. Meglepetés is született: Kazahsztán büntetőkkel legyőzte Szlovákiát.

A kazahok meglepték Szlovákiát a hokivébén
A magyar szurkolók a német–osztrák meccsre fókuszáltak Fotó: MTI/Illyés Tibor

A magyar szurkolók a Németország–Ausztria meccsre figyeltek különösen, hiszen Magyarország válogatottjának következő két ellenfele nézett szembe egymással. Amellett, hogy közelebbi képet lehetett látni, hogy mire számíthatunk azon a két mérkőzésen (várhatóan mindkétszer nagyon nagy csata lesz), az is lényeges szempont volt, hogy miként alakul a végeredmény.

Nos, a németek Sturm üres kapus góljával nyertek 4–2-re, így a bennmaradásért vívott harcban továbbra is a magyarok állnak kedvezőbb pozícióban az osztrákokkal szemben. Valószínűleg ez így is marad a hétfői sorsdöntő összecsapásig, hiszen Ausztria aligha szerez pontokat Finnországtól.

Reálisan nézve Bartalisék sem lesznek túl esélyesek a németek elleni vasárnapi meccsen, de ha a finnek elleni első negyven perc teljesítményét sikerül 60 percig tartani...

A másik csoportban a házigazda Lettország nehezen, de valahogy legyűrte a továbbra is pont nélkül álló Szlovéniát, az esti meccsen pedig jött a meglepetés: Kazahsztán 3–3 után büntetőkkel legyőzte Szlovákiát.

A szombati napon hat meccset láthatnak a jégkorong rajongói: 12.20-tól Norvégia–Csehország és USA–Dánia, 16.20-tól Ausztria–Finnország és Kanada–Svájc, 20.20-tól pedig Kazahsztán–Lettország és Svédország–Franciaország mérkőzéseket rendeznek az elitvébén.

A világbajnokság állása

A csoport (Tampere): 1. Egyesült Államok 12 pont/4 mérkőzés, 2. Svédország 11/4, 3. Finnország 10/5, 4. ,Dánia 8/4, 5. Franciaország 4/4, 6. Németország 6 /5, 7. Magyarország 2/5, 8. Ausztria 1/5,.

B csoport (Riga): 1. Svájc 12/4, 2. Kanada 11/4, 3. Csehország 10/4, 4. Lettország 8/5, 5. Szlovákia 5/5 (7-10), 6. Kazahsztán 4/5, 7. Norvégia 4/4 (5-9),, 8. Szlovénia 0/5.

A csoportok első négy helyezettje bejut a negyeddöntőbe, az utolsók kiesnek, és jövőre a divízió 1/A-ban szerepelnek.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.