Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A Corona–GYHK elődöntő nyitánya az edzők szemével

Gergely Imre 2024. március 23., 10:28 utolsó módosítás: 2024. március 23., 10:34

A második harmadban nyerte meg a Brassó–Gyergyó párharc első mérkőzését a Corona az Erste Liga elődöntőjében. Szilassy Zoltán még keményebb hozzáállást vár el a játékosaitól, a büntetőpercek számát azonban csökkenteniük kell.

A Corona–GYHK elődöntő nyitánya az edzők szemével
Szilassy Zoltán a Gyergyói Hoki Klub vezetőedzője Fotó: Pinti Attila

„Tavaly is hét meccset játszottunk a rájátszásban a Gyergyóval, és idén is találkoztunk már elégszer. Nincsenek titkok, mindenki ismeri a másikat. Ez egy csata, egy háború. Bárki, aki azt gondolja, hogy könnyű ezt a játékot játszani, próbálna meg kimenni és játszani ezen a meccsen.

Kemény fizikai játék volt, néhány könnyű lövéssel mindkét irányban. Mindkét csapat nyerni akar, és a speciális egységek hatalmasak lesznek ebben a sorozatban. Mi lőttünk pár fontos gólt emberelőnyben, és élvezzük ezt pár percig. De tudjuk, hogy holnap egy újabb nagy, nagy kihívás lesz” – nyilatkozta Dave MacQueen, a brassóiak szakvezetője.

Szilassy Zoltán a Gyergyói Hoki Klub vezetőedzője így fogalmazott a meccs után: „ Ez egy másfajta rájátszás volt, mint ami előző ellenfelünkkel volt. Ez egy nehezebb és jobb ellenfél, sokkal keményebben kell játszanunk. Sajnos nem voltunk elég agresszívak.

Végül a harmadik harmadra sikerült felébrednünk.

Érdekes, mert nagyszerű volt az első cserénk, gólt szereztünk és jól is játszottunk az elején. Aztán kaptuk egymás után a büntetéseket, és úgy gondolom, jogos büntetések voltak, és több közülük a támadó harmadban. Ezeket csökkentenünk kell, és okosabbnak kell lennünk. És ahogy mondtam, sokkal keményebben kell játszanunk.

A harmadik harmadunk rendben volt, visszajöttünk, újra nyitott lett a meccs. De Brassó ma jobban játszott, mint mi. Szóval gratulálok nekik, és holnap találkozunk”.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.