Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Szenzációs meccsen oltotta ki egymást a román és az azeri válogatott

Zátyi Tibor 2023. december 15., 20:10 utolsó módosítás: 2023. december 15., 20:15

A továbbjutás szempontjából kevésbé kedvező eredmény született az Azerbajdzsán–Románia mérkőzésen a teremlabdarúgó-világbajnokság selejtezőjének ötödik fordulójában, pénteken este drámai meccsen 5–5-ös döntetlent játszottak egymással.

Szenzációs meccsen oltotta ki egymást a román és az azeri válogatott
A hazai 3–1 után idegenben 5–5-t játszott egymással Románia és Azerbajdzsán Fotó: FRF

A román válogatott két meccset – és így négy pontot – zöld asztalnál bukott el a hollandokkal szemben, mivel három légiósa (André Sasse, Sávio Valadares és Felipe Oliveira) nem felelt meg a FIFA honosítási előírásainak.

Így megváltozott a válogatott keretének összetétele, az FK Székelyudvarhelyhez négy behívó érkezett, Iszlai Richárd és Kanyó Szilárd rögtön a kezdőben találta magát, míg Bálint Andor csereként lépett pályára, míg Hadnagy István, aki a hazai, 3–1-es győztes meccsen betalált, nem lett nevezve a meccsre, mivel sárga lapos eltiltását töltötte. Ugyancsak a kezdő ötös tagja volt Mánya Szabolcs, a Sepsi-SIC edzőjátékosa.

Kiegyenlített csata zajlott Bakuban, mindkét oldalon voltak helyzetek, hol az egyik, hol a másik fél uralta a játékot.

Az első félidő hajrájában vendégek játszottak jobban, ám a hazaiak szerezték a gólokat, az ugyancsak honosított Vilela fordult le kétszer is Mányáról és lőtt a kapuba.

A szünetet követően viszonylag hamar jött a szépítés, Nastai robogott el a jobb szélen és lőtt erőből a hálóba. A gólt követően pedig lehozott kapusos taktikára váltott Kacsó Endre – Bálint vette magára a megkülönböztető mezt –, ez azonban visszafelé sült el, Mánya labdavesztését Vilela használta ki és 3–1-re módosította az eredményt. Érdekesség, hogy a meccsen mesterhármast szerzett brazil beállós csak a 2017–18-as szezonban játszott Azerbajdzsánban, azután a spanyoloknál, az oroszoknál és a kazahoknál is játszott, jelenleg az Anderlecht játékosa.

Visszatérve a meccsre, a román válogatott továbbra is kockáztatott, és ez már kifizetődött, hiszen a játékrész közepén Araujótól kapott jó passzt Bálint és hat méterről a bal alsóba lőtt. Ezután is öt a négy ellen támadott Románia, ám ismét labdát vesztett, Iszlai pedig szabálytalanul állította meg Vilelát, hogy az üres kapuba lőjjön – villant a piros lap, a lengyel Damian Grabowski játékvezető kiállította az FK Székelyudvarhely játékosát.

A feszültség egyre nőtt a pályán, és kisebb meglepetésre az emberhátrányban játszó vendégek lőtték a következő gólt, kigyűlt a hazaiak hibája, Araujo pedig értékesítette a kisbüntetőt.

Sokáig nem volt egyenlő, hiszen 20 másodperccel később Mikajilov visszaszerezte az előnyt – kihasználva az emberelőnyt.

Az őrült játék pedig folytatódott, Nemițanu hibáját követően Shojaei ívelt az üresen maradt román kapuba, ám fél perc múlva Bálint válaszolt, majd egy kiválóan kiépített támadás végén Kanyó passzolt Nemițanunak, aki javította hibáját és 5–5-re módosította az eredményt.

Az utolsó percben mindkét félnek volt lehetősége maga javára dönteni a meccset, ez viszont nem történt meg. A döntetlen azt jelenti, hogy az utolsó fordulóban dől el, hogy ki végez a csoportgyőztes Kazahsztán mögött – Hollandiát csütörtökön 2–0-ra verték – és elcsípi-e a pótselejtezőt érő második helyet.

Szerdán 19 órától rendezik a Románia–Kazahsztán mérkőzést, a Hollandia–Azerbajdzsán meccs 19.30-kor kezdődik

Teremlabdarúgó-világbajnokság, selejtező, A csoport
Azerbajdzsán–Románia 5–5 (2–0)
gólszerzők Vilela (18., 19., 25.), Mikajilov (32.), Shojaei (34.), illetve Nastai (22.), Bálint (28., 35.), Araujo (32., kisbüntetőből), Nemițanu (36.)
kiállítva Iszlai (30.)
Kazahsztán–Hollandia 2–0

A csoport állása: 1. Kazahsztán 15 pont, 2. Hollandia 6, 3. Románia 4, 4. Azerbajdzsán 4.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.