Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Jegyet válthat a székelyekkel teletűzdelt ifiválogatott az Eb-re

Józsa Csongor 2022. március 08., 11:10 utolsó módosítás: 2022. március 08., 11:12

Elkezdte a felkészülést az U19-es román teremlabdarúgó-válogatott a hazai rendezésű Eb-selejtezőre. A szövetségi kapitány több székelyföldit hívott be a keretbe. Marosvásárhelyen két meccsen dől el, hogy ott lesznek-e a spanyolországi kontinenstornán.

Jegyet válthat a székelyekkel teletűzdelt ifiválogatott az Eb-re
Marosvásárhelyen hangolódnak a fontos meccsekre Fotó: Haáz Vince

Tíz napon keresztül, napi két edzéssel készül a román ifjúsági futsalválogatott az 5-ös csoport Eb-selejtezőjére. Robert Lupu szövetségi kapitány összesen tizenhat játékost hívott be a keretbe. Nem könnyű a feladat megoldása, de egyben nem is lehetetlen.

A marosvásárhelyi edzőtáborban a csapat munkáját segíti Kacsó Endre is, aki ettől az idénytől a felnőtt válogatottat irányítja, de korábban éveken keresztül ő volt az ifik edzője. Megkeresésünkre a vásárhelyi szakember elmondta, meglátása szerint ez a keret a lehető legerősebb, amit a jelenleg rendelkezésükre álló játékosállományból összerakhatnak.

„Egy hete zárult az U19-es Román Kupa nyolcas döntője. Végig ott voltunk, Lupuval elemeztük, hogy ki, kik jöhetnek szóba. Kellő időnk van, hogy felkészüljünk a mérkőzésekre. Itt a fiataloknál nem épp olyan a mezőny, mint a nagyoknál, hogy kiemelkednek az elit válogatottak.

Kacsó Endre Fotó: Haáz Vince

Mindkét ellenlábasunkat le tudjuk győzni, remélem, hogy ezt meg is tesszük, kijutunk az Eb-re, amit ezen korosztálynak másodszor rendeznek majd meg. Meg azt is, hogy szépszámú nézőközönség előtt léphetünk pályára, akik kiszurkolják a győzelmeinket”

– mondta Kacsó.

Az 5-ös selejtezőcsoport egyik favoritja Oroszország volt, őket az UEFA kizárta, így Szlovákia és Georgia lesznek az ellenfelei Romániának. A fiatalok március 16-án és 17-én egyaránt 16 órakor lépnek pályára ellenük.

Ami a keretet illeti, több székelyföldi teremlabdarúgó kapott meghívót, nem kevesebb mint négy játékos a Román Kupa-győztes FK Udvarhelytől érkezett, illetve egy-egy sportoló öltheti magára a román válogatott mezét a Marosvásárhelyi VSK-tól és a Kézdivásárhelyi SE-től.

Fotó: Haáz Vince

A román U19-es teremlabdarúgó-válogatott kerete

Kapusok: Alin Cărdei (Galaci United), Robert Căruntu (Bellsport L’Hospitalet, spanyol); mezőnyjátékosok: Kerestély József, Csog János Csongor, Péter Miklós, Miklós Árpád (mind FK Székelyudvarhely), Alexandru Tărăbac, Eugen Toader (mindketten Turnu Severin), Alexandru Trifa, George David (mindketten Temesvári CFR), Nagy Tamás (Marosvásárhelyi VSK), Andrei Crudu, Darius Roca (mindketten FC Piatra Neamț), Ilie Vlad (Zaragoza, spanyol), Bardócz Norbert (Kézdivásárhelyi SE). Szövetségi kapitány: Robert Lupu.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.