Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Gólt szerzett az FK Udvarhely játékosa a válogatottban

Zátyi Tibor 2024. február 08., 12:49

Második felkészülési meccsét is elveszítette Georgia vendégeként a román teremlabdarúgó-válogatott. Kacsó Endre szövetségi kapitány elégedett volt, több újoncot is avatott Tbilisziben.

Gólt szerzett az FK Udvarhely játékosa a válogatottban
Galérianézet
A szövetségi kapitány elégedett volt a játékosok teljesítményével Fotó: nakrebi.ge

Románia kedden és szerdán játszott páros meccset Tbilisziben a házigazda grúzokkal, és mindkét találkozón 4–2-es vereséget szenvedett. A második mérkőzésen az FK Székelyudvarhely játékosa, Iszlai Richárd szerzett vezetést, majd hiába játszott jól a válogatott, a hazaiaknak sikerült fordítaniuk, így a szünetben már náluk volt az előny.

A fordulást követően az első válogatott mérkőzésén játszó Matei Boșneagă egyenlített, ám bemutatkozása nem volt sikeres, hiszen Georgia két helyzetét is gólra váltotta, így megnyerte ezt a találkozót is.

Fotó: nakrebi.ge

Sérülés miatt kihagyta a második meccset Daniel Araujo, a Galaci United honosított teremlabdarúgója az első meccsen sérült meg, míg egyik találkozón sem lépett pályára Mihnea Toader, ugyancsak egészségügyi problémák miatt.

Habár a kerethirdetéskor bekerült a válogatottba Bálint Andor, az FK Székelyudvarhely játékosa sérülés miatt kihagyta a georgiai utazást, helyette került be Boșneagă a csapatba. Az első mérkőzésen amúgy a Sepsi-SIC két játékosa, másodedző, egyben játékos, Mánya Szabolcs és az újonc Gáll Attila voltak a gólszerzők.

„Nagyon hasznos teszt volt. Mindenki játékperceket kapott, látni akartuk őket munka közben, főleg, hogy néhány fiúnak ez volt az első válogatott mérkőzése.

A második találkozón sajnos befejezéseknél nem voltunk eléggé élesek, így nem tudtunk pozitív eredményt elérni. Ám így is nagyon elégedett vagyok a srácok teljesítményével, közülük sokan először ölthették magukra a válogatott mezét”

– összegzett Kacsó Endre, a válogatott szövetségi kapitánya.

Fotó: nakrebi.ge

A romániai gárdának több székelyföldi sportoló is a tagja.

A válogatott kerete

Kapusok: Petrișor Toniță (Galaci United), Theodor Lungu (Temesvári CFR).
Mezőnyjátékosok: Iszlai Richárd, Miklós Tamás, Hadnagy István (mind FK Székelyudvarhely), Andrei Nemițanu, Mihnea Toader (mindketten Temesvári CFR), Vlăduț Dudău, Daniel Araujo, Matei Boșneagă, Andrei Crăciun (mind Galaci United), Veress Botond, Gáll Attila (mindketten Sepsi-SIC), Darius Nastai (Dévai VSK).
Szövetségi kapitány: Kacsó Endre. Másodedző, játékos: Mánya Szabolcs.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.