Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Csak egy hely kiadó az Eb-re, ezért küzd az U19-es futsalválogatott

Székely Sport 2023. március 22., 12:00

Temesváron edzőtáborozott, szerdától szombatig Szerbiában játszik Eb-selejtezőt a székelyföldiekkel teletűzdelt U19-es teremlabdarúgó-válogatott.

Csak egy hely kiadó az Eb-re, ezért küzd az U19-es futsalválogatott
Az év elejétől több edzőtáborban vettek részt, sikeres felkészülésen vannak túl Fotó: FRF

Generációváltáson esett át a romániai ifiválogatott. A marosvásárhelyi Kacsó Endre szövetségi kapitány által felkészített együttes tavaly ott volt a nyolccsapatos Európa-bajnokságon. Az óriási bravúrnak számított, a mostani kijutás még nagyobb csodával érne fel.

Az Eb-selejtező 2-es csoportjában sorrendben a házigazda Szerbia, Ukrajna és Montenegró lesznek a több Marosvásárhelyi VSK és FK Székelyudvarhely-játékost a keretében tudó romániai csapatnak.

Csak a csoportgyőztes jut ki az idei, horvátországi kontinenstornára.

Kacsó Endre szövetségi kapitány a Székely Sportnak nyilatkozva elmondta, sokat számít az első mérkőzés Szerbia ellen. „Mivel hazai pályán játszanak, ők az esélyesebbek, de sok minden történhet a meccsen és mi mindent bele fogunk adni. Ukrajna tavaly a harmadik helyen végzett az Eb-n, Montenegró pedig először jutott a selejtező ezen szakaszába” – közölte az ellenfelekről a marosvásárhelyi szakvezető.

Kacsó Endre rámutatott, mindegyik vetélytársukkal fel akarják venni a küzdelmet, a céljuk pedig nem lehet más, mint kijutni az Európa-bajnokságra, ezért utaztak ki Szerbiába.

A fiúk motiváltak, persze van egy kis lámpaláz, de erőnlétileg és mentálisan is megfelelően felkészültek”.

Az U19-es romániai válogatott szerdán délután mutatkozik be a selejtezőtornán, a házigazda szerbek elleni mérkőzése 17 órától kezdődik. Ezt követően csütörtökön 20 órától következik az Ukrajna elleni összecsapás, végül pedig szombaton 17 órától Montenegróval találkoznak.

Az U19-es romániai válogatott kerete

Kapusok: Laurențiu Săbăduș (Marosvásárhelyi VSK), Mihai Radu Andrei (Vila Sport F.S.).
Mezőnyjátékosok: Patrick Chertes, Varga Eduard (minketten Marosvásárhelyi VSK), Strugariu Dinu (Dévai Autobergamo), Andrei Cordoș (Simándi Sólymok), Popovics Erik Vince, Péter Miklós, Boga Bence (mindhárman FK Székelyudvarhely), Denis Munteanu, Albert Cireș, Cosmin Nemțeanu (mindhárman Futsal Ceahlăul Piatra Neamț).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.