Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Váratlanul érte a csapat felbomlása a játékosokat és az edzőket

Vásárhelyi-Nyemec Réka , Zátyi Tibor 2018. január 30., 14:45 utolsó módosítás: 2018. január 30., 14:55

Megdöbbentette a hír a Székelyudvarhelyi KC játékosait és edzőit, hogy a csapat felbomlik. Sajnálják a kialakult helyzetet, hiszen mindeddig nem érezték, hogy bármilyen probléma lenne a klubnál.

Váratlanul érte a csapat felbomlása a játékosokat és az edzőket
Galérianézet
Mihalcea a kezdetektől tagja az SZKC-nak. Nem remélte, hogy így válik el a csapattól Fotó: Barabás Ákos

Andrei Mihalcea a kezdetektől tagja az SZKC-nak. Már a bajnok nagyifjúsági csapatnak is játékosa volt, segített kiharcolni az élvonalba jutást. Természetesen nagyon meglepte őt is a hír: „Végig bíztunk abban, hogy szponzorok és a helyi önkormányzat támogatásával folytatni tudjuk” – mondta honlapunknak.

Az SZKC válogatott jobbszélsője érdeklődésünkre rámutatott, mostanáig ők soha nem érzékelték, hogy bármilyen probléma lenne a klubnál, a velük szembeni vállalásokat mindig betartották. Úgy véli, már csak az alapító emlékére is jó lett volna folytatni az Udvarhelyen elkezdett projektet, de mivel a klub támogatására nemet mondtak, a játékosok is gyorsan szétszélednek.

Holnapra kiderül, hova fogok pályázni. Nagyon szomorú helyzet, de nincs mit tennünk

– jegyezte meg hétfőn délután.

Sajnálatosnak tartja, hogy minden építkezésük kárba veszett, azt sem tudja még, hogy mi lesz az akadémiájukban nevelkedő több mint száz ifjú kézilabdázó sorsa.

Volt edzőjük is fájlalja a dolgot

„Ez egy nagyon szomorú nap. Szörnyen kár azért, ami történt. Lezárult egy szép fejezet Székelyudvarhely sporttörténetében, és ki tudja, mikor lesz még ilyen” – sajnálkozott Vlad Caba is.

Hét évig dolgozott a csapatnál Vlad Caba. A CSM edzőjeként is sajnálja a csapatot Fotó: Pál Árpád

A csapatot hét esztendőn át irányító edző lapcsaládunknak úgy fogalmazott, hogy szerinte a helyi önkormányzatnak kötelessége volna a város társadalmi életéhez tartozó sporttevékenységet is támogatni.

Mikor fognak ismét Európa-szerte Udvarhelyről hallani?

– utalt az irányítása alatt elhódított Challenge Kupára.

Hangsúlyozta, Verestóy Attila sokat harcolt annak érdekében, hogy a klub ne csak tőle függjön, és külső támogatót keresett. Úgy tudja, Magyarországról remélt segítséget.

„Én már nem vagyok ott, ezért nem tudom, mi történik, de nem hiszem el, hogy nem lehetett megoldást találni arra, hogy legalább a csapat egy részét megőrizve végigvigyék a szezont, és aztán nyáron új lehetőségek után nézni” – fűzte hozzá.

Utolsóként hagyja el a süllyedő hajót

A férfi kézilabda Európa-bajnokság zágrábi döntőjéről épp visszatért Dragan Djukic, a csapat jelenlegi edzője is érthető sajnálatát fejezte ki a történtekkel kapcsolatban, megemlítve, hogy az idei szezonra egy nagyon jó keretet állítottak össze, amely ráadásul kiváló formában várta a téli szünet utáni folytatást.

Voltak némi pénzügyi problémák a klubnál, de azt gondoltam, hogy megoldódnak. Ilyen döntésre nem számítottam

– fogalmazott.

Dragan Djukics biztos abban, hogy játékosai hamar kapnak maguknak új csapatot Fotó: Barabás Ákos

Ő is megerősítette, hogy magyarországi kormánytámogatást reméltek, de mint utólag kiderült, azt kizárólag utánpótlás-nevelésre lehetett volna használni. Szerinte az SZKC visszalépésével veszít a helyi magyar közösség és a sportág is.

Abban biztos, hogy játékosai találnak maguknak új csapatot, saját jövőjét illetően pedig elmondta, egyelőre lerója kegyeletét Verestóy Attila temetésén, és úgy véli, hogy mint kapitánynak utolsóként kell elhagynia a süllyedő hajót.

Akárcsak Mihalcea, Tálas Huba is Udvarhelyen játszik gyermekkora óta. Reméli, hogy lesz még élvonalbeli együttes a városban Fotó: Barabás Ákos

Tálas visszatérne

„Ebben a pillanatban nem kapom a szavakat, nem tudom elhinni, hogy ez történt. Fájó szívvel búcsúzok a várostól, a szurkolóktól, a vezetőségtől, és nagy gyásszal búcsúzok a szenátor úrtól.

Remélem, hogy Székelyudvarhelyen nem fog meghalni a kézilabda, és ha már nem tudták megmenteni ezt a klubot, a következő évek során egy új csapatot fognak felépíteni, és ismét boldoggá teszik az udvarhelyi gyerekeket, szurkolókat.

Ez a város megérdemli, hogy ha nem is ennyire eredményes, de egy első osztályos csapata legyen. Remélem, hogy valamikor még láthatunk itt első ligás együttest, és én is játszhatok majd benne” – mondta Tálas Huba, az SZKC csapatkapitánya.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.