Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Sportgálára készülnek Maros megyében

Székely Sport 2023. február 14., 13:59 utolsó módosítás: 2023. február 14., 14:24

A Maros Megyei Sportigazgatóság idén március 10-én szervezi meg a Maros megyei Sportgálát, amely keretében a 2022-ben kiemelkedő eredményeket elért sportolókat díjazzák.

Sportgálára készülnek Maros megyében
A Maros megyei sportszervezetek leigazolt sportolóit díjazzák. Archív Fotó: Haáz Vince

A nívós rendezvénynek a marosvásárhelyi Kultúrpalota nagyterme ad otthont 17 órai kezdéssel. A Maros megyei sportszervezetek leigazolt sportolóit díjazzák, akik kiemelkedő eredményeket értek el a világ-, Európa-, Balkán-, illetve országos bajnokságokon, világ- és Európa-kupákon, egyetemi játékokon, felnőtt, ifjúsági, serdülő és gyerek kategóriában. A sportolók díjazása a Sportminisztérium által kidolgozott pontozási rendszer alapján történik.

A következő kategóriákban díjaznak: reménységek, fiatal sportolók, legfeljebb 15 éves korig (nincsenek helyezések, minden sportoló azonos szinten van); fogyatékkal élő sportolók; juniorok – junior csapatok, junior olimpiai sportágak (csak az első helyezettet díjazzák, a többiek azonos szinten vannak); junior nem olimpiai sportágak (csak az első helyezettet díjazzák, a többiek azonos szinten vannak); felnőttek – felnőtt csapatok, felnőtt olimpiai sportágak, felnőtt nem olimpiai sportágak.

A rendezvény összhangban van a Nemzeti Sportstratégia célkitűzéseivel, azzal a keretdokumentummal, amely egyértelmű, hosszú távú fejlődési irányt határoz meg, és a sportot nemzeti prioritásként kezeli. A Maros megyei Sportgálán a sport és más területek fontos személyiségei mellett magas rangú tisztségviselők is jelen lesznek.

Mint ismert, a Maros Megyei Sportigazgatóság által összeállított, a 2022-ben legjobb eredményeket elért sportolókat felvonultató ranglistán a felnőtt mezőnyben a Marosvásárhelyi ISK-VSK kettős leigazolással rendelkező sportolója, a birkózó Biró Krisztián végzett az első helyen.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.