Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Meghódította Vietnámot is a székely világelső

Horváth Bálint Ottó 2024. június 09., 14:19 utolsó módosítás: 2024. június 09., 14:22

Györgydeák Apor legyőzhetetlennek bizonyult a hétvégén Vietnámban rendezett rangos teqballtorna egyéni versenyében, ahol újabb aranyérmet szerzett.

Meghódította Vietnámot is a székely világelső
Györgydeák Apor ismét leért a csúcsra Fotó: Facebook/Góbék Teqball Team

A Góbék Teqball Team világelső sportolója szenzációsan menetelt az ázsiai viadalon, egészen a döntőig simán múlta felül ellenfeleit.

A tornagyőzelemért zajló vasárnapi összecsapáson jó ismerőse, a magyarországi Blázsovics Ádám volt az ellenfele, akivel rendkívül kiélezett csatát vívott. Az első játszmát szoros végjátékban Györgydeák 12–11-re húzta be, de a másodikban Blázsovics visszavágott és 12–7-re kiegyenlített. A döntő szett közepéig fej-fej mellett haladtak a felek, de aztán a székelyudvarhelyi játékos elhúzott és végül 12–9-re diadalmaskodott.

Györgydeák Apor Quy Nhon városában is bezsebelte az aranyérmet, miután két héttel ezelőtt felért a csúcsra a madridi világkupaversenyen, ahol ráadásul szettveszteség nélkül nyerte meg a trófeát.

A székelyudvarhelyi klub további képviselői közül Ilyés Szabolcs a negyeddöntőben búcsúzott, ahol az első játékrész megnyerése után a következő kettőt elveszítette a thaiföldi Boonkoom Tipwong ellen, míg ezen a tornán a Góbék színeiben induló, lengyel Marek Pokwap bejutott a legjobb négy közé, ám ott tehetetlen volt Györgydeák Aporral szemben, így bronzérmet szerzett.

A páros versenyszámban Györgydeák Apor és Blázsovics Ádám a csoportkörben, valamint a nyolcad- és negyeddöntőben is könnyedén vették az akadályokat,

az elődöntőben viszont két szoros játszmában alulmaradtak a thaiföldi Sorrasak Thaosiri és Jirati Chanliang kettőssel szemben, így meg kellett elégedjenek a harmadik hellyel.

Ilyés Szabolcs és Marek Pokwap fölényes játékkal szintén megnyerték a csoportjukat, majd a legjobb tizenhat között is győztek, a negyeddöntőben aztán két kiegyensúlyozott játszmában veszítettek egy másik tahiföldi duó, Phakpong Dejaroen és Boonkoom Tipwong ellen, így ötödikek lettek.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.