Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nagyon bekezdtek a székely teqballosok Vietnámban

Horváth Bálint Ottó 2024. június 07., 11:59 utolsó módosítás: 2024. június 07., 17:17

Ezen a hétvégén újabb rangos tornán szerepel a Székelyudvarhelyi Góbék Teqball Team, a vietnámi Quy Nhon városában küzdenek az érmekért. A kezdés nagyszerűen sikerült, egyéniben továbbjutottak az egyenes kieséses szakaszba.

Nagyon bekezdtek a székely teqballosok Vietnámban
Györgydeák Apor és Ilyés Szabolcs egyéniben és párosban is játszanak, utóbbi kategóriában magyarországi és lengyel sportolók oldalán Fotó: Haáz Vince

Három kategóriában rendezik a küzdelmeket az ázsiai megmérettetésen, ebből kettőben érdekeltek a székely sportolók. A világelső Györgydeák Apor és Ilyés Szabolcs az egyéni mellett párosban is játszanak, előbbi a magyarországi Blázsovics Ádám, utóbbi a lengyel Marek Pokwap oldalán.

A látványos környezetben, az óceán partján kialakított pályákon zajló versenyen pénteken reggel lejátszották a csoportmérkőzéseket az egéni versenyszámban. A Góbék játékosai remekül teljesítettek, hiszen Györgydeák Apor három győzelemmel csoportelsőként, Ilyés Szabolcs két nyert és egy vesztes meccsel a második helyről jutott tovább a szintén pénteken sorra kerülő nyolcaddöntőbe, ahová ezen a tornán a székelyudvarhelyi klubot képviselő Marek Pokwap, valamint a budapesti REAC SE színeiben Blázsovics Ádám is bekerült.

A legjobb tizenhat között is mind a négyen sikerrel vették a párharcukat, ráadásul szettveszteség nélkül nyertek és bejutottak a negyeddöntőbe. Györgydeák Apor már az elődöntőbe is kvalifikálta magát, miután nagyon simán, alig két pontot veszítve győzött a tunéziai Yassine Sahli ellen. Mellette Pokwap is diadalmaskodott honfitársával, Patryk Kaminskivel szemben, míg Ilyés és Blázsovics szombaton játszik a thaiföldi Boonkom Tipwong, illetve a francia Lionel Beyer ellen.

A páros kategória csoportmérkőzéseit és az egyenes kieséses szakaszt szombaton bonyolítják le, míg a négyes döntőt, akárcsak egyéniben, a vasárnapi játéknapon rendezik, ezekben várhatóan székelyföldi teqballos is érdekelt lesz.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.