Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Györgydeák Apor lehengerelte a mezőnyt Madridban

Horváth Bálint Ottó 2024. május 26., 20:49 utolsó módosítás: 2024. május 26., 21:27

Szenzációs meneteléssel hódította el a trófeát a madridi világkupaversenyen a székely teqballos. A világelső Györgydeák Apor szettveszteség nélkül ért fel a csúcsra a férfi egyéni kategóriában.

Györgydeák Apor lehengerelte a mezőnyt Madridban
Györgydeák Apor hatalmas versenyzéssel nyerte meg a tornát Fotó: Facebook/Góbék Teqball Team

A székelyudvarhelyi sportoló esélyt sem adott ellenfeleinek, a csoportkörben és az egyenes kieséses szakaszban is mindegyik mérkőzését fölényesen nyerte meg. A vasárnap késő délutáni döntőben Madrid történelmi főterén, a Plaza de Espana-n a magyarországi Csereklye Martin volt a vetélytársa, aki az első szettben ugyan megnehezítette a dolgát, de Györgydeák Apor jobban kezelte és 12–9-re behúzta a végjátékot.

A második játszmában ellentmondást nem tűrően játszott a székely világelső, és már csak két pontot engedélyezett, így hamar lezárta az összecsapást, a végén pedig a magasba emelte a jól megérdemelt trófeát.

Férfi egyéniben a székelyföldi versenyzők közül még a marosvásárhelyi Szilágyi Arnold indult, aki megnyerte csoportját, majd a nyolcaddöntőt is sikerrel vette, a negyeddöntőben viszont nem tudott meglepetést okozni, tehetetlennek bizonyult a végső győztes Györgydeák Apor ellen.

Györgydeák vegyespárosban volt még érdekelt a spanyol fővárosban, a marosvásárhelyi Barabási Kinga oldalán a negyeddöntőig jutottak, ahol szettelőnyből szenvedtek vereséget a thaiföldi Suphawadi Wongkhacman és Phakpong Dejaroen kettőstől, így az ötödik helyen végeztek.

Barabási sem maradt érem nélkül, női egyesben az elődöntőig menetelt, itt alulmaradt a végül aranyérmet nyert thaiföldi Jutatip Kuntatonggal szemben, és mivel nem rendeztek kisdöntőt, bronzérmet szerzett.

Fotó: Facebook/Góbék Teqball Team

A Góbék Teqball Team fiatal teqballosa, Lakatos Kriszta remekül helytállt a csoportban, hiszen versenyben volt a továbbjutásért, szerzett egy győzelmet és a lengyel Agnieszka Rybicka ellenében lényegében döntő szettben maradt le a második helyről.

Visszatérve a vegyespáros kategóriára, a Marosvásárhelyi Transilvaniát képviselő Kristály Hunor és a moldáv Viorica Tonu szereplése a nyolcaddöntőben ért véget, míg a székelyudvarhelyi klub színeiben Ilyés Szabolcs és szerb játékostársa, Maja Umicevic, valamint Lakatos Kriszta és a dán Noah Dahlmann egyaránt egy győztes és két vesztes meccsel nem jutottak tovább a csoportból.

Férfi párosban a marosvásárhelyi kettős, Szilágyi Arnold és Kristály Hunor csoportmásodikként folytatták a legjobb tizenhat között, ahol a thaiföldiek, Boonkoom Tipwong és Phakpong Dejaroen állították meg őket, míg a székelyudvarhelyi duó, Ilyés Szabolcs és a fiatal Simó Bence a csoportban egy győzelemmel és két vereséggel búcsúztak a versenytől.

A magyarországi sportolók kimagasló teljesítményt nyújtottak a madridi tornán, hiszen mindegyik kategóriában döntőt játszottak.

Két aranyérmet nyertek a férfi páros és a vegyespáros révén, előbbiben a világbajnoki címvédő Bányik Csaba és Katz Balázs diadalmaskodott, utóbbiban magyar finálé volt, amelyben Bányik Csaba és Ács Krisztina győzött Katz Balázs és Kóta Gabriella ellen. Női párosban Ács és Kóta ezüstérmesek lettek, akárcsak a női és férfi egyéniben Izsák Anna és Csereklye Martin.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.