Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Ilyés és Györgydeák felszabadultabban játszhat, Mitri még küzd a kvótáért

Horváth Bálint Ottó 2023. március 28., 16:06 utolsó módosítás: 2023. március 29., 10:47

Négy játékossal utazott el Montenegró fővárosába, Podgoricába a Székelyudvarhelyi Góbék Teqball Team. Az Európa Játékok negyedik, utolsó kvalifikációs állomásán Mitri Rita a kvótaért küzd, és ezzel csatlakozhat a már kijutott Ilyés–Györgydeák pároshoz.

Ilyés és Györgydeák felszabadultabban játszhat, Mitri még küzd a kvótáért
Galérianézet
Megnyomták az edzéseket, Ilyés Szabolcs és Györgydeák Apor párosban jobb eredményt várnak maguktól Fotó: Erdély Bálint Előd

A kedden kezdődő és péntekig tartó kiemelt versenyen a teljes európai mezőny részt vesz, nagyon erős küzdelemre kell számítani, hiszen mindenki ki szeretne jutni az Európa Játékokra.

A székelyudvarhelyi klub játékosai közül a világelső és a madridi tornán győztes Györgydeák Apor egyéniben és Ilyés Szabolccsal párosban, Mitri Rita egyéniben és Ilyés oldalán vegyes párosban küzd a minél előkelőbb helyezésért és egyben a kvótáért, míg Levik Boldizsár az egyéni kategóriában mérettetik meg.

A nyári krakkói Európa Játékokon két férfi és két női játékos alkotja a román válogatottat. Az eddigi három kvalifikációs torna eredményei alapján eldőlt, hogy

a férfiaknál a Góbék Teqball Team sportolói, Ilyés Szabolcs és Györgydeák Apor képviselik a romániai színeket, a két női játékos helyére viszont még hárman pályáznak.

A kiváló madridi szereplésének köszönhetően Mitri Rita – női egyéniben a negyedik helyet érte el, az elődöntőben közel volt a győzelemhez a két évvel ezelőtti világbajnok Izsák Anna ellen – is beszállt a versenybe, a Marosvásárhelyi Transilvania két teqballosa, a volt góbés Barabási Kinga és Dakó Katalin mellé, így a podgoricai eredményeik szerint dől el, hogy ki lesz a két kvótát szerző versenyző.

Mitri Rita Madridban a legjobb négy közé jutott, Podgoricában is minél előrébb kell végeznie Fotó: Facebook/Góbék Teqball Team

A Góbék Teqball Team sportolói zsúfolt program közepette készültek a podgoricai megmérettetésre, hiszen miután a múlt hétfőn hazatértek a madridi tornáról, egyből újrakezdték az edzéseket, a múlt hétvégén pedig visszautaztak Spanyolországba, ezúttal Málagába, ahol a Marca sportújság fesztiválján képviselték a székelyföldi klubot.

Miután hazaérkeztünk Madridból volt három erős napunk, amikor megnyomtuk az edzéseket, és naponta négy-öt, de akár hat órát is készültünk.

A spanyolországi fesztivál ideje alatt a nyújtások és erősítések voltak előtérben, Podgoricában pedig a verseny előtt még végzünk labdás edzéseket. Mindent összevetve úgy gondolom, hogy megfelelően fel tudtunk készülni” – közölte az elmúlt hét megfeszített tempójáról Ilyés Szabolcs.

A székelyudvarhelyi klub csapatvezetője megjegyezte, férfi párosban Györgydeák Aporral mindenképpen jobb eredményre számítanak Podgoricában, ahol a negyedik kiemeltek lesznek, legutóbb ugyanis Madridban mérkőzéslabdákról nem sikerült megnyerni a nyolcaddöntős párharcot.

Az Európa Játékokra való kvalifikáció terhe már nem nyom bennünket, reméljük, hogy felszabadultabban tudunk játszani”

– mutatott rá Ilyés Szabolcs.

Hozzátette, az utóbbi tornákon mind a legerősebb ellenfeleket kapták el elég korán, már a legjobb tizenhat között is ki-ki meccsek következhetnek, és jöhet olyan páros, amely ellen bármi megtörténhet.

Ilyés Szabolcs megjegyezte, Mitri Ritának nagyon drukkolnak, hogy egyéniben és vegyespárosban is nagyon jó eredményt érjen el, amellyel sikerül megszereznie a kvótát,

ehhez pedig ő maga is hozzájárulhat, hiszen utóbbi kategóriában együtt játszanak, és bízik abban, hogy ha jó ágra kerülnek, bejutnak a legjobb négy közé.

A férfi egyéni versenyben Györgydeák Apor után újra a tornagyőzelmet célozza meg, de ő is kaphat olyan ellenfelet már a legjobb nyolc között, aki meg tudja nehezíteni a dolgát. Ez legutóbb Madridban éppen csapattársának, Levik Boldizsárnak sikerült, aki három játszmában maradt alul, és a klubnál remélik, hogy ezúttal nem kerül azonos ágra Györgydeákkal és minél messzebb tud jutni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.