Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Elrobbant a féltengely, utána inkább csak a nézőknek autóztak Jaxiék

Horváth Bálint Ottó 2024. április 30., 11:02 utolsó módosítás: 2024. április 30., 11:24

Dobogós célokkal vágott neki a szezonnyitó Hargita Ralinak a székelyudvarhelyi Jakab Attila és navigátora, Mag Levente. Egy nem várt technikai probléma viszont keresztbe húzta a számításaikat, a verseny második részének nem volt különösebb tétje számukra.

Elrobbant a féltengely, utána inkább csak a nézőknek autóztak Jaxiék
Hatalmas élmény számukra a megszállott rajongók előtt versenyezni Fotó: RallyPhoto Hunters

Az országos ralibajnokság N12-es géposztályában címvédő székelyföldi pilóták hazai környezetben mindenképpen egy dobogós helyezéssel szerették volna kezdeni az új idényt. A technika azonban közbeszólt, a Mini Cooper S szinte vadonatúj féltengelye elrobbant a városi gyorson, emiatt nagy hátrányba kerültek, és ezután már lehetetlen volt behozni a lemaradást.

A Székely Sport érdeklődésére Jakab Attila – becenevén Jaxy – elmondta, kezdetben az időjárási körülmények miatt kellett kissé aggódjanak, de ezzel nem volt gond, a városi szuperspeciálison bekövetkezett technikai probléma viszont letörte a lelkesedésüket.

„A pénteki rajt az eső miatt érdekesen alakult, mert vizes volt a pálya és nem tudtuk, hogy milyen gumival induljunk, így eléggé izgatottak voltunk. Nem erőltettük az elején, mert nem az első gyorson nyerik meg a versenyt. Aztán már kezdett száradni, felzárkóztunk, és a szuperspeciális előtt a kategóriánkban a harmadik helyen álltunk. Elindultunk, majd hamarosan elrobbant a féltengely. Erről tudni kell, hogy új volt, nincsen benne 100 kilométer.

Ez a lelkesedésünket letörte, mert szeretünk itthon versenyezni, nagyon sok szurkolónk van, és nagyon vártak, hogy láthassanak”

– mesélte a székelyudvarhelyi ralis.

A szombati versenynapon három szakaszgyőzelmet, két második és egy harmadik helyet szereztek Fotó: RallyPhoto Hunters

A féltengelyt nem volt nehéz kicserélni, mert volt cserealkatrészük, lényegében egy tíz perces munka zajlott, így nagyon hamar rendbe tették az autót, viszont nagy hátrányba kerültek. A szombati versenynapot 30 perces lemaradással kezdték, amikor ugyan szenzációsan versenyeztek, és ezt 7 percre lefaragták, de a dobogót már képtelenség volt elérni, így végül kategóriájukban a hatodik helyen zártak.

Összekaptuk magunkat és szombaton hoztunk három szakaszgyőzelmet, két második és egy harmadik helyet. Nagyon odafigyeltünk, hogy ne essünk ki a versenyről és az autót se törjük össze, mert már nem volt különösebb tétje. Tudtuk, hogy nem sikerülhet dobogóra állni, és úgy voltunk vele, hogy inkább csak a nézőknek autózunk”

– fogalmazott Jakab Attila.

Jakab Attila és Mag Levente teljesen elégedettek magukkal, mert tudják, hogy nem reális a hatodik helyezés, sokkal előrébb kellett volna végezzenek Fotó: RallyPhoto Hunters

Mint kiemelte, a körülményeket figyelembe véve teljesen elégedettek magukkal, mert tudják, hogy nem reális ez a helyezés, hanem amennyiben minden rendben lett volna az autóval, akkor sokkal előrébb kellett volna végezzenek.

„Tavaly megnyertük a kategóriánkat, idén azt akarjuk megnézni, hogy mennyit fejlődtünk és milyenek az időink, ugyanazokon a pályákon mennyivel megyünk gyorsabban. Az előrelépés egyértelmű, de sajnáljuk, hogy a technikai probléma miatt nem tudtunk dobogón végezni” – mutatott rá a népszerű versenyző.

Hozzátette, mint minden évben, idén is nagyon jó volt a szervezés a Hargita Ralin, és remekül voltak kialakítva a pályák, valamint

mindig felemelő érzés látni, hogy sok néző kijön a versenyre, a szurkolóik verseny közben szinte megérintik az autót, ez pedig hatalmas élmény számukra és ezért is érdemes ezt csinálni.

Arra a kérdésünkre, hogy milyen tervekkel készülnek a szezon folytatására, Jakab Attila úgy válaszolt, hogy elképzelhető, a következő versenyen már más autóval állnak rajthoz, mivel szeretnének kategóriát váltani, de ameddig ez összejön, addig a román bajnokságban még egy vagy két versenyre, illetve a hargitai hegyi futamra szeretnének eljutni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
2 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.